Advertisement

Mestarien liiga -paikat selville play-off ottelulla?

Manchester Cityllä, Liverpoolilla ja Arsenalilla on edessään ratkaisun hetki viimeisellä kierroksella, sillä joukkueiden välinen kamppailu Mestarien liiga -peleistä on yhä täysin auki.

Valioliigassa kolmeen parhaan joukkoon sijoittuminen oikeuttaa suoraan paikkaan Mestarien liigassa, kun taas neljänneksi sijoittuneena pääsee kokeilemaan onneansa Mestarien liigan karsintojen kautta. Viides sija puolestaan oikeuttaa Eurooppa-liigaan osallistumiseen.

Kolmantena, neljäntenä ja viidentenä majailevat Manchester City, Liverpool sekä Arsenal ovat erityisen kiinnostavissa asemissa. Joukkueet ovat niin lähellä toisiaan niin pisteiden, tehtyjen maalien sekä maalieron valossa, että Valioliigassa saatetaan nähdä ylimääräinen pudotuspeliottelu.


Valioliigan sääntöjen mukaan mestaruuden, putoamisen tai eri kilpailuihin oikeuttavien sijoituksien päättäminen johtaa ylimääräiseen otteluun, jos kaksi kyseistä joukkuetta ovat kirjanneet identtiset pisteet, tehdyt maalit sekä maalierot. Ottelu pelattaisiin puolueettomasti neutraalilla pelikentällä, jonka Valioliigan lautakunta päättäisi myöhemmin.

Kaikilla 3-5 sijalla olevilla joukkueilla on ainoastaan yksi ottelu jäljellä: Man City kohtaa Watfordin, Liverpool Middlesbroughin ja Arsenal Evertonin.

 

 

Esimerkkejä viimeisen kierroksen otteluiden tuloksista, jotta play-off ottelua tarvittaisiin:

Watford – Manchester City päättyisi 3-3 tasapeliin, kun taas Liverpool kaataisi Middlesbroughin kotonaan numeroin 3-0. Tällöin Man City sekä Liverpool joutaisi uuteen kamppailuun suoran Mestarien liiga -paikan selvittämisestä. Myös Cityn tulokset 4-4 tai 5-5 sekä Liverpoolin 4-1 ja 5-2, johtaisivat samaan skenaarioon, ja niin edelleen.

Jos Man City taas häviäisi Watford ottelunsa suurin numeroin, esimerkiksi 4-0 ja Arsenal ottaisi niukan voiton Evertonista 1-0 tuloksella, Man City sekä Arsenal pelaisivat keskenään ylimääräisen ottelun.

Myös Arsenal ja Liverpool saattavat vielä kohdata kauden aikana. Mikäli Liverpool häviäisi ottelunsa Middlesbroughia vastaan 2-0, ja Arsenal tyytyisi 1-1 tasapeliin Evertonia vastaan, nähtäisiin joukkueiden välinen kamppailu Mestarien liiga -karsinta paikasta.

Tuloksia, jotka johtaisivat ylimääräiseen otteluun on siis monia, ja hyvällä matikkapäällä nämä voi laskea sarjataulukon pisteiden, tehtyjen maalien ja maalierojen perusteella. Yllä mainitut tulokset ovat näistä ehkä todennäköisimmät.

Valioliigakauden viimeinen ja täysi kierros pelataan sunnuntaina 21. päivä toukokuuta klo 17:00.