Advertisement

Mestarien liigan finaali olisi voinut olla Pochettinon viimeinen ottelu Spursissa – ”Ehkä olisi ollut oikea hetki”

Kuva: TT, Xinijapo

Mauricio Pochettino on myöntänyt, että olisi mahdollisesti jättänyt Tottenhamin mikäli joukkue olisi voittanut viimekauden Mestarien liigan finaalin.

Madridissa pelattu Mestarien liigan finaali jäi Tottenhamille pelkäksi haaveeksi, hävittyään finaaliottelussa 2-0 Liverpoolille. Kesäkuussa pelattu ottelu olisi voinut olla Pochettinon viimeinen Spursin peräsimessä, mikäli joukkue olisi yltänyt voittoon asti, mutta päästyään näin lähelle valmentaja on löytänyt lisämotivaatiota viedä joukkue vielä päätyyn asti.

 

Pochettino tunteikkaassa olotilassa Mestarien liigan semifinaali -voiton jälkeen.

 

Pochettino avasi asiaa, kun valmentajalta kysyttiin kyseenalaistiko hän tulevaisuuttansa Tottenhamissa finaaliottelun jälkeen.

”Tottakai se aina käy mielessä, ei sitä ikinä tiedä. Mutta sellainen kuin minä olen, niin tulen aina priorisoimaan seuran ennen itseäni. Ehkä jos tulos olisi ollut toinen, olisin voinut ajatella ”OK, ehkä nyt on aika lähteä seurasta, antaa joukkueelle oikea mahdollisuus uuteen aikakauteen ja uuteen valmennustiimiin.”

”Mutta finaalin jälkeen ei tuntunut hyvältä lopettaa tällä tavalla. En ole ihminen, joka välttelee ongelmien tai vaikeiden tilanteiden kohtaamista, vaan minä rakastan haasteita.”

Pochettino on johtanut Spursia nyt jo peräti viiden vuoden ajan. Argentiinalaisen mukaan finaalin voitto olisi kääntänyt hänen tilanteensa päänlaelleen, ja olisi katsonut tulevaisuuttansa aivan eri silmin, ja olisi mahdollisesti etsinyt uusia haasteita muualta.

”Kun pääset koskemaan suuruutta ja mainetta, saattaa sen jälkeen tehdä ja tuntea erilailla, pelaajat saattavat tuntua erilaisilta ja haaste tuntua erilaiselta.”

”Se on yksityinen asia, ja ainoastaan sinä tiedät miltä sinusta tuntuu.”