Mestarien liigan jälkipelit – Tottenhamin toiveet yhä elossa

Mestarien liigan alkulohkon toiseksi viimeinen kierros on saatu pelattua. Valioliigasta eilen olivat tulessa Tottenham, joka saa voitollaan yhä mahdollisuuden taistella jatkopaikasta alkulohkostaan. Liverpool kohtasi vierasottelussa PSG:n ja kärsi Pariisissa kirvelevän 2-1 tappion. Tappion myötä Liverpoolin jatkohaaveet kärsivät kovan kolauksen, vaikka peliä ei ole missään nimessä vielä menetetty.

Tottenham vs Inter Milan

Kotijoukkue aloitti ottelun lievällä painostuksella ja sai luotua vieraita enemmän maalintekopaikkoja ottelun alkupuolella. Paras mahdollisuus siunaantui Dele Allille, joka laukoi pallon niukasti yläriman ylitse. Ottelun hieman edetessä vieraat saivat hieman paremmin pelin juonesta kiinni, mutta tauolle mentiin 0-0 tasalukemissa.

Toisella puoliajalla mentiin hieman enemmän päästä päähän ja molemmat joukkueet saivat muutaman hyvän maalintekopaikan. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa kuitenkin aina ottelun 80. minuutilla saakka. Vaihdosta kentälle tullut Christian Eriksen iski kotijoukkueen 1-0 johtoon. Maalia edelsi Moussa Sissokon väkevä nousi, Allin taidokas pyörähdys, jonka jälkeen pallo päätyi Eriksenille, eikä tanskalainen erehtynyt.

Numerot jäivät myös ottelun lopputulokseksi ja Tottenham nousi lohkossaan toistaiseksi. Se on kuitenkin tasapisteissä Interin kanssa ja viimeisellä kierroksella he matkaavat Barcelonan vieraaksi Nou Campille. Jatkopaikkaa varten Tottenham tarvinnee myös tuosta ottelusta voiton, sillä Inter kohtaa seuraavaksi ennalta heikomman PSV:n kotikentällään.

Lohkon C kimurantti tilanne

Liverpool matkusti puolestaan PSG:n vieraaksi Pariisiin, jossa se kärsi kirvelevän 2-1 tappion. Tappio tarkoittaa sitä, että lohkon C tilanne on erittäin mielenkiintoinen ennen viimeistä kierrosta. Napoli johtaa lohkoa 9 pisteellä ja PSG on toisena kahdeksalla. Liverpoolilla on vain kuusi pistettä, jolla irtoaa lohkossa tällä hetkellä kolmas sija. Häntää pitää Belgradin Punaiset Tähdet Neljällä pisteellä.

Viimeisellä kierroksella Liverpool isännöi Napolia. Napoli kaatoi Liverpoolin omalla kotikentällään 1-0, joten ennen kaikkea Liverpool on pakkovoiton edessä. PSG ja Punaiset tähdet kohtaavat Belgradissa, joten PSG:n jatkopaikka näyttää tällä hetkellä varmimmalta. Mikäli Napoli pelaa Liverpoolin kanssa vähintään tasan tai häviää maalilla niin, että se onnistuu tekemään itse edes yhden, myös Napoli jatkaa jatkopeleihin. Tässä lohkossa riittää siis hyvin paljon panosta viimeiselle kierrokselle.

Muut tulokset:

Atletico Madrid – AS Monaco 2-0 (Koke, Griezmann)

Dortmund – Club Brügge 0-0

PSV Eindhoven – Barcelona 1-2 (P: de Jong, B: Messi, Pique)

Tottenham – Inter Milan 1-0 (Eriksen)

Napoli – Belgradin Punaiset Tähdet 3-1 (N: Hamsik, Mertens x 2, B: Ben Nabouhane)

PSG – Liverpool 2-1 (P: Bernat, Neymar, L: Milner)

Lokomotiv Moskova – Galatasaray 2-0 (Donk om, Ignatjev)

FC Porto – Schalke 3-1 (P: Militao, JM Corona, Marega, S: Bentaleb)