Advertisement

Mestarien liigan paikoista käydään kiivasta taistelua – neljäs sija ei tunnu kelpaavan kenellekkään

Valioliigan TOP-4 sijoituksista käydään kauden viimeisillä kierroksilla kovaa vääntöä, kun peräti neljä joukkuetta taistelevat Mestarien liigaan oikeuttavista kolmos ja nelos sijoista.

Kun kolme kierrosta on jäljellä, näyttää Tottenham olevan uusimassa viimekauden kolmannen sijan ja nappaamassa sitä myöten paikan Mestarien liigassa. Tottenhamilla on tällä hetkellä kasassa 70 pistettä, kun neljäntenä olevalla Chelsealla pistesarake näyttää kolme pistettä vähemmän. Viidentenä oleva verivihollinen Arsenal on neljä pistettä perässä, joten Tottenhamille riittää TOP-4 sijoitukseen kaksi voitto jäljellä olevista kolmesta ottelusta. Tottenhamia voidaankin pitää nelikon [Tot, Che, Ars, MU] varmimpana neljän joukkoon sijoittujana.

Toinen Mestarien liigan paikka ei näytä kelpaavan tällä hetkellä kenellekkään. Kahdella viimeisimmällä ottelukierroksella yksikään kolmikosta [Che, Ars, MU] ei ole onnistunut voittamaan. Chelsea hävisi Liverpoolille ja pelasi kotikentällään tasapelin Burnleya vastaan. Arsenal hävisi kotonaan Crystal Palacelle ja jatkoi tappioputkeaan Wolvesia vastaan. Manchester United kärsi rökäletappion Evertonille ja nöyrtyi heti perään kotiyleisönsä edessä paikallisvastustaja Manchester Citylle.


Loppukauden otteluohjelmia katsoessa todennäköisimmin neljänneksi sijoittuu Arsenal, mutta joukkueen peli on enemmän tai vähemmän sekaisin – sitä se on toki myös Chelsealla ja Manchester Unitedilla. Arsenalin kannalta hyvä asia on kuitenkin se, että juuri tämä kaksikko kohtaa toisensa tulevana viikonloppuna Old Traffordilla – toinen joukkueista menettää siis varmuudella pisteitä.

Loppukauden otteluohjelma joukkueittain, sulkeissa pisteet ja maaliero

Tottenham (70p, +30)

27.4 West Ham (Koti)

4.5 Bournemouth (Vieras)

12.5 Everton (Koti)

Chelsea (67p, +21)

28.4 Manchester United (Vieras)

5.5 Watford (Koti)

12.5 Leicester (Vieras)

Arsenal (66p, +23)

28.4 Leicester (Vieras)

5.5 Brighton (Koti)

12.5 Burnley (Vieras)

Manchester United (64p, +13)

28.4 Chelsea (Koti)

5.5 Huddersfield (Vieras)

12.5 Cardiff (Koti)