Mestarien liigan pudotuspelit alkavat – Basel isännöi mestarisuosikki Manchester Cityä

Kauan odotetut Mestarien liigan neljännesvälierät starttaavat tänään kahdella ottelulla. Lohkonsa voittanut Manchester City aloittaa kaksiosaisen otteluparin Baselia vastaan vieraskentällä.

Loistavan kauden pelannut Manchester City lähtee ottelupariin suurena suosikkina. Pep Guardiolan luotsaama manchesterilaisjoukkue on noussut mykistävien esitysten johdosta jopa koko kilpailun suurimmaksi suosikiksi.

Otteluparin jännityksen kannalta tämä ensimmäinen osaottelu on erittäin tärkeä, sillä ottelupari saattaa ratketa jo tähän otteluun. Basel on kuitenkin pelannut kotikentällään vuosien saatossa vahvasti Eurokentillä ja voitti tälläkin kaudella Mestarien liigan alkulohkossa Manchester Unitedin lukemin 1-0, joten helpolla City ei Sveitsissä pääse.

Baselin pelituntuma on kuitenkin kysymysmerkki, sillä Sveitsin liigassa oli joulutauko ja sveitsiläisjoukkue on pelannut vain kaksi sarjaottelua edellisen kahden kuukauden aikana. Basel toki pelasi tauon aikana harjoitusotteluita, mutta nuo ottelut eivät ole suoraan verrattavissa panoksellisiin otteluihin.

Manchester City on puolestaan pelannut kovalla ottelutahdilla koko kauden ja on pystynyt ylläpitämään huimaa virettään yllä. Manchester City on pelannut kauden aikana jo 40 ottelua, joista peräti 36(!) on päättynyt joukkueen voittoon.

Mikäli Basel mielii edes haaveille jatkopaikasta, on joukkueen onnistuttava täydellisesti pelisuunnitelmassaan, jonka on oltava rohkea. Pelkästään pakittelemalla joukkue kaivaisi vain verta nenästään.

City on haastettu todenteolla tällä kaudella vain kolmesti. Napolia vastaan kahdesti alkulohkossa sekä liigassa Liverpoolin toimesta Anfieldilla. Todenteolla haastetulla tarkoitan rohkeaa pelitapaa, jossa vastustaja on pyrkinyt pakittamisen sijaan pelaamaan.

Napoli hävisi kahdesti maalilla, mutta saumat huomattavasti parempiin tuloksiin johtui vain huonosta tuurista. Liverpool puolestaan voitti Cityn 4-3-lukemin, ja tuokin tulos mairittelee Cityä.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun voitto alla. Basel voitti Sveitsin liigassa Thunin vieraskentällä 2-0-lukemin ja City kaatoi Valioliigassa kotikentällään Leicesterin peräti 5-1.

Baselilta sivussa ottelusta on keskikenttäpelaaja Luca Zuffi. Cityltä puuttuu puolestaan pitkäaikaispotilas Benjamin Mendy sekä Gabriel Jesus.

Ottelu starttaa tiistai-iltana kello 21.45 Suomen aikaa.