Advertisement

Mestarien liigan pudotuspelit alkavat – Manchester United kyykyttää PSG:tä?

Kauan odotettu päivä on vihdoin koittanut. Nimittäin se päivä, jolloin Mestarien liigan pudotuspelit starttaavat!

Melkoisen herkullisella ottelulla lähdetään puolivälieräjoukkueita ratkomaan, sillä illalla nähdään heti kahden jättiläisen kohtaaminen, kun Manchester United isännöi Paris Saint-Germainia.

Joulukuussa suoritetun arvonnan jälkeen otteluparia pidettiin läpihuutojuttuna PSG:lle. Vielä tuolloin Jose Mourinho oli Unitedin peräsimessä ja joukkue rämpi syvällä. Hieman vajaan kahden kuukauden aikana on tapahtunut kuitenkin paljon, ja manchesterilaisjoukkue lähtee jopa suosikkina ottelupariin – tai ainakin illalla pelattavaan ensimmäiseen osaotteluun.

Manchester United on ollut joulukuun puolen välin jälkeen huimassa vireessä, eikä joukkue ole kärsinyt ainuttakaan tappiota norjalaisluotsi Ole Gunnar Solskjaerin tultua seuran peräsimeen. Solskjaerin rekordi Unitedin managerina on melko komea, 11 ottelua, joista kymmenen voittoa ja yksi tasapeli. United on tällä hetkellä Euroopan kuumin joukkue, mutta ei kuitenkaan lukeudu kilpailun voittajasuosikkeihin. Joukkuetta voidaan kuitenkin pitää mustana hevosena, joka voi edetä kevään pudotuspeleissä yllättävänkin pitkälle.

PSG:n tulee olla erityisen tarkkana kotijoukkueen numero kutosen kanssa. Kutonen, eli Paul Pogba on tällä hetkellä huimassa vireessä, ja pelaa ainakin tilastollisesti uransa parasta kautta. Pogban lisäksi Marcus Rashford on nostanut huimasti tasoaan, ja myös Anthony Martial on vihdoin nousemassa potentiaalinsa edellyttämälle tasolle.

Pariisilaisseura on tehnyt suuria satsauksia joka vuosi Mestarien liigan eteen, mutta jo toisena kautena peräkkäin joukkueen ykköstähti Neymar loukkaantui kauden tärkeimpien otteluiden alla. On sanomattakin selvää, että Neymarin poissaolo vaikuttaa joukkueen iskukykyyn, vaikka joukkueesta löytyykin Kylian Mbappen kaltaisia maailmantähtiä.

PSG:n osakkeita heikentää myös Ranskan liigan heikko taso, joka on näkynyt pariisilaisten otteissa Mestarien liigan otteluissa. PSG ei saa tarpeeksi kovia otteluita omalla maaperällään, toisin kuin esimerkiksi valioliigajoukkueet, jotka pääsevät pelaaman tasokkaita vastustajia vastaan viikko toisensa jälkeen.

Myös joukkueiden terveystilanne puoltaa suuresti Manchester Unitedin voittoa.

Unitedilta sivussa ovat Matteo Darmian, Antonio Valencia sekä Marcos Rojo. Kolmikosta yksikään ei pelikuntoisenakaan mahtuisi avauskokoonpanoon, joten poissaolot eivät vaikuta joukkueeseen.

PSG:ltä sivussa on kolme erittäin tärkeää avauskokoonpanon pelaajaa. Jo aiemmin mainitun Neymarin lisäksi sivussa ovat Edinson Cavani sekä Thomas Meunier. Etenkin Cavanin poissaolo on todella merkittävä, sillä PSG:n vaihtopenkiltä ei löydy lähellekkään yhtä tasokasta pelaajaa paikkaamaan 22 maalia tällä kaudella viimeistellyttä hyökkääjää.

Pelivihjeemme otteluun on Manchester Unitedin voitto, josta Betsson tarjoaa kerrointa 2.39. Lisäksi muita kokeilun arvoisia kohteita ovat: Manchester United voittaa ensimmäisen puoliajan [2.90] ja Luke Shaw saa kortin [2.90]. Kaikki pelikohteet otteluun näet tästä.