Advertisement

Mestarien liigan pudotuspelit: pelivihje otteluun Real Madrid – Manchester City 26.2

Kuva: TT, Rui Vieira

Real Madridin ja Manchester Cityn kohtaaminen on Mestarien liigan neljännesvälierien ehdoton herkkupala. Kaksi jättiseuraa ja maailman tunnetuimpiin lukeutuvaa brändiä. Santiago Bernabéu. Penkin päässä Zinedine Zidane vastaan Pep Guardiola. Tähtipallo ja Mestarien liiga –hymni. Pöytä on katettu.

Hyödynnä NordicBetin helmikuun huippudiili – saat uutena asiakkaana 10 euron talletuksella peräti 60 euroa pelirahaa.

Pelillisesti otteluparista uhkaa tulla kuitenkin Cityn näytös, sillä Real Madridin vire osoittaa alas. Los Blancos hävisi kenraaliharjoituksessaan La Ligassa keskikatin Levanten vieraana 0–1 ja menetti parhaan hyökkäyspään pelaajansa Eden Hazardin sairastuvalle yli kuukaudeksi.  Edellisessä kotipelissään Bernabéulla jäätiin puolestaan 2–2-tasapeliin häntäpään Celta Vigoa vastaan. Kaudesta uhkaa tulla paha pannukakku, sillä La Ligan kärkipaikka menetettiin Levante-tappion myötä pahimmalle vastustajalle Barcelonalle, joka kohdataan keskinäisessä ottelussa ensi viikonloppuna. Sitä ennen vaakalaudalla on Mestarien liigan jatkopaikka.

Manchester City on menettänyt mahdollisuutensa Valioliigan kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteen, joten vieraiden päätavoite tänä keväänä on voittaa Mestarien liiga. City sai vieläpä UEFA:lta pari viikkoa sitten rangaistuksen talouden reilun pelin sääntöjen rikkomisesta, mikä sulkee manchesterilaiset eurokentiltä kausien 2020–21 ja 21–22 ajaksi. Mikäli Cityn tekemä valitus ei mene läpi, on seuraava mahdollisuus UCL-pyttyyn vasta kolmen vuoden päästä. Kaikki lyödään peliin siis tänä keväänä.

Kokoonpanorintamalla vieraiden tilanne on paras pitkään aikaan, sillä ykköstoppari Aymeric Laporte on pelikunnossa, ja myös laiturit Raheem Sterling ja Leroy Sané ovat tekemässä paluuta sairastuvalta. Sterling saattaa olla kokoonpanossa Madridissa, mutta Sané palannee kehiin vasta maaliskuun alkupuolella.

Laporten kuntoutuminen mahdollistaisi manageri Guardiolalle avainpelaaja Fernandinhon palauttamisen topparin tontilta keskikentän pohjalle.  Viime viikon West Ham – ja Leicester-otteluissa sitä ei vielä kokeiltu, mutta ei olisi mikään jättiyllätys, jos Guardiola näin Bernabéulla tekisi. Guardiolalta on ennenkin nähty merkittäviä taktisia muutoksia näissä isoissa peleissä toista huippuseuraa vastaan. Toinen vaihtoehtoinen muutos olisi kolmen keskuspuolustajan systeemi, jossa Laporten ja Fernandinhon rinnalla pelaisi joko John Stones tai Nicolás Otamendi.

Keskikenttä on joka tapauksessa se osa-alue, jonka herruuden Guardiola haluaa joka ottelussa. Real Madrid pelaa todennäköisesti kolmikolla Toni KroosCasemiroVederico Valverde, joten Guardiola haluaa heitä vastaan mielellään neljä pelaajaa. Sterlingin pelikunnon ollessa kysymysmerkki, aloittanee hyökkäyksen kolmikossa Bernardo Silva, joka pudottaa pelinrakenteluvaiheessa keskikentälle.

Real Madrid lähtee kotiedustaan huolimatta avausosaan niukkana altavastaajana. Los Blancosin vaativat fanit eivät kuitenkaan katsele mielellään passiivista puolustuspeliä, vaan vaativat omiaan hyökkäämään. Manchester Citylle se sopisi hyvin, sillä vieraille aukenisi tilaa nopeille vastaiskuille.

Päivän pelivihje

Vedonlyöntimielessä ottelussa kiinnostaa vähämaalisuus. Zidane tuskin lähtee fanien antamasta paineesta huolimatta hölmöilemään taktiikan suhteen, vaan tärkeintä on pedata hyvät asetelmat toiseen osaotteluun Manchesteriin. Eli toisin sanoen, omissa ei saa kolista mielellään yhtä maalia enempää. Arvioni alle 2,5 maalin tulokselle on noin 46 %, joten NordicBetin tarjoama 2,28 tarjoaa positiivista odotusarvoa.

Pelataan: Real Madrid – Manchester City alle 2,5 maalia, kerroin 2,28, panossuositus 2/10 yksikköä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä @J_Hakulinen. Vihjeen kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja se saattaa muuttua. Kaikki pelaaminen on K18 ja jos pelaat, muistathan pelata vastuullisesti.

Hyödynnä NordicBetin helmikuun huippudiili – saat uutena asiakkaana 10 euron talletuksella peräti 60 euroa pelirahaa.