Advertisement
" "

Mestarien liigan puolivälierät starttaavat – Paketoiko Liverpool otteluparin jo avausosassa?

Kauan odotetut Mestarien liigan puolivälierät starttaavat tänään kahdella ottelulla. Anfieldilla Liverpool saa vieraakseen Portugalin suurseura FC Porton.

Ottelupariin, ja etenkin tänään pelattavaan avausosaan on vain yksi suosikki ja se on Liverpool. Redsit ovat pelanneet erittäin vahvan kauden niin kotimaassaan kuin myös eurokentillä ja kuuluu kilpailun suurimpiin voittajasuosikkeihin. Vuodenvaihteessa Liverpool kärsi kaksi peräkkäistä tappiota, mutta on sen jälkeen parantanut otteitaan ja pelannut 14 ottelua ilman tappiota. Neljännesvälierissä Liverpool pudotti jatkosta saksalaisjätti Bayern Munchenin yhteismaalein 3-1.

Liverpool-manageri Jurgen Klopp on luottavaisena Porto-ottelun alla.

“Meillä on ollut edessämme käytännössä pelkkiä pakkovoittoja päästäksemme tähän tilanteeseen. Olemme jo tottuneet pakkovoittoihin tämän kauden aikana, Klopp sanoi lehdistötilaisuudessa.

“Meillä on hyvä hetki meneillään. Sen pystyy aistimaan. Olemme mukana kahdessa suuressa kilpailussa, mutta meidän on käytettävä tämä hetki hyväksi. Emme ole vielä maalissa.”

Portolla on otteluparissa pelkkä kiusaajan rooli ja joukkue pääsee paineettomasti haastamaan Liverpoolin. Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon ei kuitenkaan edetä pelkästään tuurilla, joten merseysidelaisilla ei ole varaa aliarvioida vastustajaansa. Porton pelaajamateriaali on laadukas ja etenkin kotikentällään se on vaikea vastus kenelle tahansa.

Porto osoitti venymiskykyään neljännesvälierissä AS Romaa vastaan, kun se onnistui avausosan tappiosta huolimatta kääntämään otteluparin itselleen. Ottelupari ratkesi Portolle lopulta jatkoajan jälkeen yhteismaalein 4-3.

Portugalilaisseura tarvitsee illan ottelusta nappisuorituksen, jotta toiseen osaotteluun jää vielä pelattavaa. Vierasmaali on käytännössä pakko tehdä, eikä omissa saisi kolista kahta kertaa enempää. Myös maaliton tasapeli kelpaisi vallan mainiosti portugalilaisille. Joukkueen mahdollisuuksia entisestään heikentää kuitenkin puolustuksen tukipilari Pepen sekä keskikentän ankkurin Hector Herreran pelikiellot.

Poissaolot:

Liverpool: Joe Gomez (puolustaja), Andy Robertson (puolustaja), Alex Oxlade-Chamberlain (keskikenttä)

Porto: Pepe (puolustaja), Hector Herrera (keskikenttä) Vincent Aboubakar (hyökkääjä)

Tiesitkö että…

Joukkueet kohtasivat Mestarien liigan pudotuspeleissä myös viime kaudella. Liverpool laittoi tuolloin otteluparin pakettiin jo avausosassa hakemalla 5-0 -vierasvoiton Portugalista. Toinen osaottelu Anfieldilla päättyi maalittomaan 0-0 -tasapeliin.