Mestarien liigan ratkaiseva karsintakierros käynnistyi tiistaina – Tuomisen maali laihalohtu BATE:lle

Mestarien liigan viimeinen ja ratkaiseva karsintakierros käynnistyi eilen kolmen ottelun voimin.

Valko-Venäjän suurseura BATE lähti kotikentällään haastamaan hollantilaisjätti PSV:tä.

Altavastaajana ottelupariin lähtenyt BATE on pelannut seurahistoriansa aikana viidesti Mestarien liigan lohkovaiheessa, joista viimeisin kerta on kaudelta 2015-2016. PSV on hieman tutumpi näky Mestarien liiga -viheriöiltä, sillä joukkue on edennyt lohkovaiheeseen 12 kertaa.

BATE aloitti ottelun vahvasti. Ottelua oli ehditty pelata vain 6.minuuttia, kun pallo löytyi ensimmäisen kerran PSV-vahti Jeroen Zoetin selän takaa. Kotiyleisön riemu ei kuitenkaan montaa sekuntia kestänyt, sillä tilanne liputettiin paitsioksi ja maali hylättiin.

Vain kolme minuuttia myöhemmin suomalaishyökkääjä Jasse Tuominen pääsi huudattamaan kotiyleisöä. Aleksandar Filipovicin syöttöä vasemmalta laidalta tavoitti maalin eteen täysin vapaaksi jääneen Tuomisen, jolla oli helppo tie siirtää peliväline maaliin, 1-0.

BATE:n johtomaalin jälkeen myös PSV heräsi otteluun ja hollantilaisjoukkue vyöryi jatkuvasti vaarallisesti kohti Denis Scherbitskyn vartioimaa maalia.

35.minuutin kohdalla se tuotti myös tulosta, kun Gaston Pereiro tasoitti ottelun rangaistuspotkusta. PSV oli vielä lähellä siirtyä johtoon juuri ennen taukovihellystä, mutta Luuk de Jongin pusku pysähtyi ylärimaan ja tauolle mentiin 1-1 -tasatilanteessa.

PSV jatkoi toisella puoliajalla siitä mihin ensimmäisellä jäi. Painostus oli tuottaa tulosta 54.minuutilla, mutta Denzel Dumfriesin laukaus boksin reunalta pysähtyi tolppaan.

61.peliminuutilla MM-kisoissa Meksikon paidassa ihastuttanut Hirving Lozano väläytti jälleen osaamistaan. Upea laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta upposi vastustamattomasti verkon perukoille, 1-2.

Ottelun lopussa nähtiin vielä kaksi osumaa. 88.peliminuutilla PSV:n maalia vartioinut Zoet teki kardinaalimunauksen nyrkkeiltyään pallon suoraan valkovenäläiskonkari Aljaksandr Hlebin jalkaan, joka sai viimeistellä tasoituksen puoliksi tyhjään PSV-maaliin, 2-2.

BATE:n riemu ei kestänyt kuitenkaan edes minuuttia. PSV lähti aloituspotkusta suoraan rynnistämään kohti hyökkäyspäätä ja se tuotti myös tulosta. Jose Angel Esmoris Tasenden vasemmalta laidalta lähettämä keskitys tavoitti boksista Donyell Malenin, joka viimeisteli ottelun 2-3 – loppulukemat taululle.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Philips Stadionilla. Jasse Tuomisen edustaman BATE:n on venyttävä ihmeeseen mikäli joukkue mielii pelata Mestarien liigan lohkovaiheessa tulevalla kaudella.

BATE-PSV -ottelun kaikki maalit näet alla olevasta videosta.