Mestarien liigan sensaatiojoukkueen lento katkesi – Liverpool jyräsi vakuuttavalla voitolla jatkopeleihin

Kuva: TT, Kerstin Joensson

Liverpool raivasi tiensä Mestarien liigan jatkopeleihin kaatamalla itävaltalaisseura RB Salzburgin Red Bull Areenalla pelatussa ottelussa maalein 2-0.

Kotijoukkue Salzburg aloitti ottelun pirteästi. Sensaatiohyökkääjä Erling Braut Håland oli lähellä karata läpiajoon jo ensimmäisellä peliminuutilla, mutta Liverpool-puolustus ehti väliin.

Kotijoukkueen yli-innokkuus oli kostautua vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Mohamed Salah pääsi puolittaiseen läpiajoon. Salzburg-vahti Cican Stankovic onnistui kuitenkin nollaamaan egyptiläishyökkääjän maalintekoaikeet upealla torjunnallaan.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Liverpool alkoi ottaa peliä haltuunsa. Salzburg oli pallon kanssa jatkuvasti hätää kärsimässä, kun Liverpool prässäsi korkealta.

Molemmilla joukkueilla oli kuitenkin omat tonttinsa vielä avausjaksolla, mutta puoliajalle mentiin kutkuttavan jännittävässä 0-0 -tilanteessa.

Toisella puoliajalla kentällä oli vain yksi joukkue, ja se oli vierasjoukkue Liverpool. Merseysidelaisseura osoitti sen, miksi se on kilpailun hallitseva mestari.

Viime viikonloppuna kuukauden tauon jälkeen pelikentille palannut Nabi Keita vei vieraat johtoon, kun pelikello näytti 57. peliminuuttia. Liverpoolin parhaimmistoon ottelussa kuulunut Sadio Mane petasi yksilösuorituksellaan Keitalle tuhannen taalan paikan, eikä guinealaispelaaja jättänyt paikkaa käyttämättä vaan puski pallon varmasti maaliverkon perukoille.

Liverpoolin jatkopaikka sai sinettinsä vain minuuttia myöhemmin, kun Salzburg-puolustus sekoili. Avausjaksolla kaksi loistavaa maalipaikkaa tuhlannut Salah ei enää kolmatta jättänyt käyttämättä, vaan laittoi pallon pussiin pienestä kulmasta.

Salzburgin selkäranka katkesi ja usko loppui kahden nopean takaiskumaalin jälkeen, eikä joukkue saanut enää minkäänlaista kiriä aikaiseksi.

2-0 -vierasvoiton myötä Liverpool voitti E-lohkon kerättyään kuudesta alkulohkon ottelustaan 13 pistettä. Lohkon kakkoseksi sijoittui Napoli, joka murskasi samanaikaisesti pelatussa ottelussa lohkojumbo Genkin maalein 4-0. Mestarien liiga -kauden sensaatiojoukkue Salzburg jatkaa pelejään helmikuussa Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.