Mestarien liigan viimeisen karsintavaiheen ensimmäiset osaottelut pelattu – Ajax otti tukevan otteen lohkovaihepaikasta

Mestarien liigan viimeisen ja ratkaisevan karsintakierroksen ensimmäiset osaottelut pelattiin päätökseen keskiviikkona.

Amsterdamissa Ajax isännöi ukrainalaisjoukkue Dynamo Kiovaa.

Ottelu sai räjähtävän startin, kun Ajaxin keskikenttäpelaaja Donny Van de Beek onnistui maalinteossa reilun minuutin pelin jälkeen. Ukrainalaisvieraat eivät kuitenkaan tästä lannistuneet, vaan tasoittivat pelin 16.peliminuutilla Tomasz Kedzioran maalilla.

Ottelupariin selvänä suosikkina lähtenyt Ajax otti ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä tukevan otteen Mestarien liigan lohkovaiheesta. Hakim Ziyech ja Dusan Tadic onnistuivat molemmat kertaalleen maalinteossa ja tauolle mentiin kotijoukkueen 3-1 -johtoasemassa.

Ottelun toisella puoliajalla Ajaxin Klaas-Jan Huntelaar ja Hakim Ziyech kolisuttivat vielä ylärimaa, mutta enempää maaleja ottelussa ei enää nähty. Ajax otti näin ollen tukevan otteen lohkovaihepaikasta. Perinteikäs hollantilaisseura on pelannut viimeksi Mestarien liigaa kaudella 2014-2015.

Otteluparin toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan ensi viikon tiistaina Ukrainassa.

Kaikki ottelun maalit näet alla olevalta videolta.