Mestarien liigassa nähtiin keskiviikkona kauden ensimmäinen jättiyllätys

Mestarien liiga on siitä hieno sarja, että siellä pelaavat Euroopan absoluuttiset huippujoukkueet kaikista sarjoista toisiaan vastaan. Siitä huolimatta ajoittain altavastaajat pystyvät horjuttamaan suuria ja niin kävi myös eilisissä otteluissa. Kierroksen suurin yllätys oli ehdottomasti Manchester Cityn kompastuminen kotikentällään ranskalaista Lyonia vastaan. Lyon lähti otteluun vahvalla itseluottamuksella ja saaliina oli täydet kolme pistettä hallitsevalta Valioliigan mestarilta.

Lyon meni ottelussa jo kahden maalin johtoon ensimmäisellä puoliajalla. Vierailijoiden maaleista vastasivat Maxwel Cornet sekä Nabil Fekir. Cornet vei vieraat 0-1 johtoon 26. minuutin kohdalla. Tarkan keskityksen maaliin antoi Nabil, joka iski vajaat parikymmentä minuuttia myöhemmin ottelun voitto-osuman. Cityn ainokaisen teki toisella puoliajalla Bernardo Silva.

Lohkon F toisessa ottelussa Shakhtar Donetsk ja Hoffenheim tasasivat pisteet 2-2 lukemin. Florian Grillitsch vei vieraat 0-1 johtoon jo kuudennella minuutilla. Donetsk tasoitti ottelun 11. minuuttia myöhemmin Ismaily dos Santosin osumalla. Vieraat menivät uudestaan johtoon vielä 38. minuutin kohdalla, kun Håvard Nordtveit pääsi puskemaan kulmapotkusta taukolukemiksi 1-2. Donetsk tuli kuitenkin vielä rinnalle toisella puoliajalla vaihdosta tulleen Mayconin kaukolaukauksella.

Lohkossa E Ajax otti puhtaan 3-0 voiton AEK Ateenasta. Ajaxin maalintekijöinä toimi Donny van de Beek sekä Nicolas Tagliafico kahdella osumallaan. Lohkon toisessa ottelussa Bayern München kaatoi vieraissa Benfican 0-2. Münchenin maaleista vastasivat Robert Lewandowski, sekä Swanseassa pahasti flopannut portugalilainen Renato Sanches.

G lohkossa hallitseva Mestarien liigan mestari Real Madrid oli väkevä AS Romaa vastaan. Tuloksena 3-0 voitto Santiago Bernabeulta. Real Madrid meni ottelussa johtoon ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Iscon toimesta. Gareth Bale lisäsi kotijoukkueen johtoa 2-0 ottelun 58. minuutilla ja Mariano viimeisteli loppunumeroiksi 3-0 ottelun lisäajalla.

Lohkon G toisessa ottelussa Viktoria Plzen ja TsSKA Moskova pelasivat tasan 2-2. Kotijoukkue johti tauolla jo 2-0 Michal Krmencikin kahdella maalilla. TsSKA tuli kuitenkin toiselle puoliajalla vahvasti ja teki neljän minuutin jälkeen kavennusosuman. Maalintekijänä toimi Fedor Chalov. Plzen oli hyvin lähellä voittoa, mutta vierailijat saivat lisäajan viimeisellä minuutilla rangaistuspotkun, jonka Nikola Vlasic upotti varmasti maaliin. Näin pisteet jaettiin Plzenin pettymykseksi tasan.

Lohkossa H on ennakkoon hyvin mielenkiintoinen lohko. Lohkon huippuottelussa Juventus matkasi Valencian vieraaksi ja otti dramaattisten vaiheiden jälkeen 0-2 vierasvoiton. Cristiano Ronaldo sai punaisen kortin 29. minuutin kohdalla. Punaisesta kortista nousi ottelun jälkeen suuri kohu lähinnä sen johdosta, oliko rike kortin arvoinen vai ei. Pelaaja oli vahvasti sitä mieltä, että oli tilanteessa täysin syytön. Juventus sai ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla rangaistuspotkun, jonka Miralem Pjanic upotti varmasti Valencian maaliin. Toisella puoliajalla Juventus sai uuden rangaistuspotkun 51. minuutin kohdalla ja sama mies onnistui toistamiseen. Ottelu oli käytännössä ohi tässä vaiheessa. Ottelun lisäajalla myös Valencia sai rangaistuspotkun, mutta Wojciech Szczesny otti näyttävän torjunnan Daniel Parejon laukauksesta.

Kuva: IBL.se

H lohkon toisessa ottelussa Manchester United oli selvästi isäntäjoukkuetta Young Boysia vahvempi. Jose Mourinhon miehistö otti vakuuttavan 0-3 voiton. Paul Pogba onnistui ensimmäisellä puoliajalla kahdesti, joista jälkimmäinen osuma syntyi rangaistuspotkusta. Anthony Martial viimeisteli loppunumerot 66. minuutin kohdalla.