Advertisement

Mestarien liigasta karsiutuminen käy kalliiksi Manchester Unitedin pelaajille – Myös seura menettää suuria summia

Manchester Unitedin mahdollisuudet ensi kaudeksi Mestarien liigaan kaatuivat viikonloppuna, kun manchesterilaiset jäivät 1-1 -tasapeliin Huddersfieldin vieraana. Chämppärin ulkopuolelle jääminen tekee samalla ison lovin pelaajien palkkapussiin.

Daily Mailin mukaan useiden United-pelaajien sopimuksiin on kirjattu pykälä, että palkasta vähenee 25-prosenttia, mikäli joukkue ei saavuta paikkaa Mestarien liigassa.

Vaikka Alexis Sanchez on manchesterilaisseuran palkkakunkku, vaikuttaa Mestarien liigasta ulosjääminen eniten Paul Pogbaan.

Ranskalaistähti tienaa seurasta 300 000 puntaa viikossa, joten palkka tulee putoamaan 225 000 puntaan. Lisäksi Pogban sopimukseen on kirjattu pykälä, josta hän tienaisi 1,875 miljoonan punnan extran, mikäli seura saavuttaa paikan Mestarien liigassa. Nyt extraa ei ole luvassa, joten ensi kaudesta Pogba tienaisi kaiken kaikkiaan reilut viisi miljoonaa vähemmän kuin mitä tällä kaudella, mikäli hän manchesterilaisseurassa jatkaa.

Sanchezin palkka tulee ensi kaudella putoaamaan 500 000 punnasta 375 000 puntaan, mutta Pogban tavoin myös chileläishyökkääjän jatko Unitedissa on epävarmaa.

Mestarien liigasta karsiutuminen vaikuttaa tottakai myös itse seuraan. Manchester Unitedin uskotaan menettävän pelkästään TV-tuloista sekä palkintorahoista 65 miljoonaa puntaa. Lisäksi jättimäisestä 750 miljoonan punnan sponsorisopimuksesta Adidaksen kanssa vähenee 20 miljoonaa puntaa. Mikäli United jää ulos toisen vuoden peräkkäin Mestarien liigasta, putoaa Adidaksen kanssa tehty sponsorisopimus 30 prosentilla, eli peräti 225 miljoonalla.

Ensi kaudella Old Traffordilla pelataan uskottavuuden lisäksi siis myös valtavista rahasummista.

Ilmaisvetoviikot Betssonilla. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja 50 ilmaiskierrosta joka viikko!