Advertisement

Mesterien liigan kausiennakko: Porto lohkon D ennakkosuosikki

Mestarien liigan lohko D on ennakkoon hyvin tasaisen oloinen, mutta huomattavasti heikkotasoisempi kuin kolme ensimmäistä lohkoa. Tässä lohkossa Portugalin FC Portoa voidaan pitää jonkinlaisena ennakkosuosikkina, mutta oikeastaan kaikilla neljällä joukkueella on täydet mahdollisuudet lunastaa jatkopaikka itselleen.

Lokomotiv Moskova

Moskova on täynnä toinen toistaan kovempia suurseuroja Venäjän mittapuulla katsottuna. Viime kaudella Lokomotiv Moskova jäi Mestarien liigan ulkopuolelle, kun saman kaupungin Spartak ja TsSKA edustivat venäläisseuroja kyseisessä kilpailussa. Tällä kaudella on kuitenkin Lokomotivin vuoro näyttää osaamistaan ja taistella kahden parhaan joukkoon pääsystä. Joukkue on myös vahvistunut todella kovilla nimimiehillä. Benedikt Höwedes on ehdottomasti pelaaja, joka kelpaisi yhä kovemmillekin seuroille.


Mestarien liigaan nimetty kokoonpano:

Guilherme, Nikita Medvedev, Anton Konchenkov; Bryan Idowu, Benedikt Höwedes, Vedran Corluka, Taras Mikhalik, Boris Rotenberg, Maciej Rybus, Solomon Kverkvelia; Manuel Fernandes, Dmitri Barinov, Grzegorz Krychowiak, Jefferson Farfan, Anton Miranchuk, Aleksandr Kolomeytsev, Vladislav Ignatyev, Dimitri Tarasov, Igor Denisov, Aleksei Miranchuk; Fedor Smolov, Eder, Rifat Zhemaletdinov.

Manageri: Yuri Semin.

FC Porto

Porto on säännöllisesti mukana Mestarien liigassa ja menestys on ollut vaihtelevaa. Joukkueelta löytyy myös Mestarien liigan voitto vuodelta 2004, joten menestystäkin on tullut. Viime kaudella Porto eteni lohkossaan toiseksi, mutta ensimmäisellä jatkopelikierroksella Liverpool oli parempi yhteismaalein 5-0. Lohkoarvonta oli jälleen portugalilaisille otollinen, joten jatkopaikka on lähellä tälläkin kaudella. Kokenut Iker Casillas pystyy edelleen loistaviin torjuntoihin Porton maalilla ja espanjalainen on suuressa roolissa alkulohkossa.

Mestarien liigaan nimetty kokoonpano:

Iker Casillas, Vanilson Vana; Maxi Pereira, Eder Militao, Alex Telles, Jorge Marco, Felipe Augusto De Almeida; Yacine Brahimi, Oliver Torres, Hector Herrera, Danilo, Riechedly Bazoer, Otavio Edmilson, Sergio Oliveira; Hernani Jorge Santos, Vincent Aboubakar, Moussa Marega, Jesus Corona, Adrian Lopez, Andre Pereira.

Manageri: Sergio Conseicao.

Schalke

Schalke kuuluu seuroihin, jotka palaavat Mestarien liigaan pienen tauon jälkeen. Taitava saksalaisjoukkue tulee kuitenkin olemaan vaikeuksissa alkulohkossaan, vaikka lohko ei aivan kovimpiin kuulukaan. Taso lohkossa on kuitenkin kova ja tasainen. Schalkella on kova työ päästä lohkossaan kahden parhaan joukkoon vaikka lähtökohtaisesti se sinne varmasti kuuluisi. Sebastian Rudy kuuluu joukkueen ehdottomiin johtohahmoihin. Mieheltä odotetaan paljon myös Saksan maajoukkueessa tulevina vuosina.

Mestarien liigaan ilmoitettu kokoonpano:

Raul Fährmann, Alexander Nübel; Hamza Mendyl, Matija Nastatic, Sebastian Rudy, Abdul Baba Rahman, Salif Sane, Ronaldo Aparecido Naldo; Weston McKennie, Omar Mascarell, Suat Serdar, Nabil Bentaleb, Yevhen Konoplyanka, Benjamin Stambouli, Daniel Caligiuri, Amine Harit, Alessandro Schöpf; Mark Uth, Franco Di Santo, Guido Burgstaller, Steven Skrzybski, Cedric Teuchert.

Manageri: Domenico Tedesco.

Galatasaray

Turkin suurseura lähtee varmasti hakemaan lohkosta jatkopaikkaa. Lohkon tasaisuus huomioiden se on myös täysin realistinen tavoite, vaikka luultavasti se ei aivan kahden joukkoon tule yltämään. Kannattajat Turkissa ovat kuitenkin vahva apu kotijoukkueelle ja parhaimmillaan joukkue pelaa erittäin laadukasta jalkapalloa. Uruguayn maajoukkueen ykkösvahti Fernando Muslera on tärkeä pelaaja joukkueelleen ja häntä kannattaa seurata myös Mestarien liigassa.

Kuva: IBL.se

Mestarien liigaan nimetty kokoonpano:

Fernando Muslera, Ismail Cipe; Mariano Ferreira, Maicon, Serdar Aziz, Ahmet Calik, Martin Linnes, Ömer Bayram, Yuto Nagatomo; Selcuk Inan, Younes Belhanda, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Emre Akbaba, Fernando, Sofiane Feghouli; Garry Rodrigues, Eren Derdiyok, Sinan Gümüs, Henry Onyekuru, Mugdad Celik.

Manageri: Fatih Terim.

Vaihtopenkki.comin arvio lohkosta: 1. FC Porto, 2. Lokomotiv Moskova, 3. Schalke, 4. Galatasaray

Lohkon otteluohjelma:

Ti 18.9. Schalke vs FC Porto, Galatasaray vs Lokomotiv Moskova
Ke 3.10. Lokomotiv Moskova vs Schalke, FC Porto vs Galatasaray
Ke 24.10. Galatasaray vs Schalke, Lokomotiv Moskova vs FC porto
Ti 6.11. Schalke vs Galatasaray, FC Porto vs Lokomotiv Moskova
Ke 28.11. Lokomotiv Moskova vs Galatasaray, FC Porto vs Schalke
Ti 11.12. Schalke vs Lokomotiv Moskova, Galatasaray vs FC porto

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom