Advertisement

Michael Carrick lopettaa pelaajauransa

Manchester Unitedin kapteeni ja pitkäaikainen keskikenttäpelaaja Michael Carrick on ilmoittanut päätöksestään lopettaa kattava pelaajauransa. Carrick pelaa tämän kauden loppuun ja lopettaa uransa ensi kesään. Hän myös sanoi ottavansa todennäköisesti vastaan Unitedin tarjoaman valmennusroolin edustusjoukkueen mukana.

36-vuotias Carrick on kärsinyt tällä kaudella sydämen rytmihäiriöistä, jotka ovat rajoittaneet hänen esiintymisensä Manchester Unitedissa vain neljään otteluun. Hän harkitsi lopettamista sydänongelmien vuoksi jo aiemmin, mutta halusi lopettaa uransa omilla ehdoillaan.

”Tulee aika, kun vartalosi kertoo sinulle että on aika lopettaa. Olen nyt siinä pisteessä”, Carrick sanoi BBC Sportin mukaan. ”Sydänongelmieni jälkeen mietin kaksi tai kolme päivää, että aionko vielä jatkaa. Hoidin itseni takaisin kuntoon ja halusin lopettaa omilla ehdoillani. Minun täytyy pitää itseni pelikunnossa ja valmiina. Toivottavasti saan vielä hieman peliaikaa ja nautin edelleen harjoittelusta. Yritän auttaa muita paljon enemmän nyt, koska ymmärrän paremmin missä tilanteessa olen.”

West Hamissa edustusjoukkuetasolle noussut Carrick vietti kaksi kautta myös Tottenhamissa ennen siirtoaan Manchester Unitediin kesällä 2006. Kahdentoista seurassa viettämänsä kauden aikana Carrick on ehtinyt keräämään mukavasti täytettä palkintokaappiinsa. Hän on onnistunut voittamaan Valioliigan viidesti, FA Cupin kerran, Englannin liigacupin kolmesti ja Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja seurojen maailmanmestaruusturnauksen kunkin kertaalleen. Henkilökohtaisella tasolla puolustuksellisesti vastuullinen mutta harvoin tehoille pääsevä Carrick ei kenties koskaan ole saanut aivan ansaitsemaansa arvostusta. Kauden 2012-13 päätteeksi hänet kuitenkin valittiin Valioliigan tähdistökentälliseen sekä Manchester Unitedin vuoden pelaajaksi muiden pelaajien toimesta.