Advertisement

Michael Owen: ”Salah on täydellinen pelaaja Liverpoolille”

Entinen huippujalkapalloilija, urallaan Liverpoolia 216 ottelussa edustanut Michael Owen sanoo, että Mohamed Salah on täydellinen pelaaja joukkueelle. Salah siirtyi kuluvaksi kaudeksi Liverpooliin. Viime kaudella egyptiläislaitahyökkääjä edusti AS Romaa, jossa pelaaja viimeisteli 13 maalia 32 ottelussa. Salah on pelannut aikaisemmin urallaan myös muun muassa Fiorentinan, Chelsean ja Baselin riveissä.

Vaikka Owen kehuu Liverpoolin tuoretta pelaajatähteä, hän myöntää, että Salah ei ole kliininen maalipaikoissa.

”Hän ei ole paras maalintekijä maailmassa, mutta hän saa useita maalipaikkoja. Jos hän tekee maaleja kerran kolmesta paikasta, hänen numeronsa alkavat laskea”, Owen sanoo Premier Leaguen verkkosivuilla.

”Hän on hyvin vaarallinen pelaaja. Salah syöttää todella hyvin. Hänellä on hyvä liike ja kyky ajoittaa juoksunsa. Kun Sadio Mané on loukkaantunut toiselta laidalta, painotus on jopa enemmän Salahissa. Hän on mahdollisesti avainpelaaja”, Owen jatkaa.

Owen arvostaa hyökkäävää jalkapalloa, joten Jürgen Kloppin lähestymistapa tukee hänen mielestään Salahin ominaisuuksia. Owen viimeisteli itse ansiokkaan pelaajauransa aikana Liverpoolille 118 maalia.

”Pidän Liverpoolin rohkeudesta. Heillä ei ole tapana muuttaa mitään. On hienoa nähdä, kuinka Liverpool pelaa kärkijoukkueita vastaan hyökkäävästi”, Owen kommentoi.

”He pelaavat tavalla, joka sopii Salahille. Liverpool pelaa nopeasti molemmilta laidoilta ja ryhmässä on pelaajia kuten Philippe Coutinho, joka näkee syöttömahdollisuudet.”

”Liverpool ei pelaa perinteisen ysipaikan pelaajan kanssa. Roberto Firmino pelaa melkein valeysin roolissa. Painotus on koko joukkueen tekemisessä, ja Salah on osoittanut arvonsa tällä saralla”, Owen toteaa.