Advertisement

Mielipidetutkimus VAR:ista Valioliigassa surullista luettavaa – peräti kaksi kolmasosaa on sitä mieltä, että peleistä on tullut vähemmän nautinnollista katsottavaa

Kuva: TT, Chris Radburn

Englannin Valioliigassa otettiin tällä kaudella käyttöön VAR-järjestelmä, joka mahdollistaa tilanteiden tarkistamisen videolta.

VAR-järjestelmä oli ennakkoon ajateltuna mieluisa uudistus, mutta se on aiheuttanut kuluvan kauden aikana ristiriitaisia fiiliksiä. Ajoittain se on noussut jopa suuremmaksi puheenaiheeksi kuin itse ottelut, joka ei tietenkään ole hyvä asia.


Sky Sports julkaisi tänään lukemia YouGov-mielipidetutkimuksen tuloksista, jossa oli kysytty jalkapallofaneilta mielipidettä VAR:ista Valioliigassa. Tulokset olivat surullista luettavaa.

Peräti kaksi kolmasosaa kyselyyn vastanneista jalkapallofaneista on sitä mieltä, että VAR on tehnyt jalkapallo-otteluista vähemmän nautinnollista katsottavaa. 60 prosenttia on sitä mieltä, että VAR on toiminut huonosti, ja 15 prosenttia haluaisi lopettaa VAR:in käytön kokonaan.

VAR:in jatkoa puolsi 74 prosenttia kyselyyyn vastanneista, mutta he haluaisivat muuttaa tapaa, miten sitä käytetään. Vain kahdeksan prosenttia haluaisi jatkaa VAR:in käyttöä nykyisellään.

YouGov:n kyselyyn vastasi 1419 ihmistä, jotka seuraavat valioliigaotteluita erittäin tai melko usein.