Advertisement

Mihin kuluivat Jordan Pickfordista saadut 30 miljoonaa?

Sunderland myi kesällä Englannin maajoukkueessakin esiintyneen nuoren maalivahtinsa Jordan Pickfordin Evertoniin. Viime kauden päätteeksi Valioliigasta pudonnut Sunderland sai maalivahdistaan 30 miljoonaa puntaa.

Nyt Sunderlandin fanit ovat ihmetelleet, mihin seura on nuo rahat käyttänyt. Useat fanit odottivat rahojen menevän suoraan uusiin pelaajahankintoihin, jolla varmistettaisi seuran paluu pääsarjaan. Kauden alku on ollut monellakin mittapuulla seuralle katastrofaalinen. Se on voittanut pelaamastaan kahdeksasta ottelusta vain yhden. Pisteitä joukkueella on kuusi ja se on tällä hetkellä juuri putoamisviivan yläpuolella.

Myöskään maalivahti Vito Mannonen myyntiä ei ole pidetty fanien keskuudessa hyvänä liikkeenä.

Seuran toimitusjohtaja Martin Bain valotti tilannetta hieman Sunderland Echolle.

”Putoamisen jälkeen tulot ovat pudonneet 100 miljoonasta punnasta 40 miljoonaan puntaan. Se täytyy ottaa huomioon kuten myös palkkakustannukset, jotka ovat edelleen hyvin korkeat sarjatasoon nähden. Siitäkin huolimatta, että olemme tehneet toimenpiteitä niiden pienentämiseksi” Bain kertoo.

”Saimme Jordan Picfordista 30 miljoonaa puntaa, mutta sitä rahaa tarvitaan seuran pyörittämiseen. Kyllä rahaa tuli sisään, mutta pitää huomioida myös aiempien hankintojen jälkikäteen suoritettavat osamaksut alkukesästä” Bain jatkaa.

”Lisättynä vielä että osa rahasta meni myös Ricky Alvarezin siirtoon. Pelaajaan, jota meillä ei enää ole. Menneisyydessä tehtyyn virheeseen” Bain kertoo.

Omistaja Martin Ellis on saanut tuntea nahoissaan fanien turhautuneisuuden sen jälkeen kun hän ilmoitti, ettei aio enää kaataa seuraan omia rahojaan.

Joidenkin tietojen mukaan Sunderland olisi tällä hetkellä myytävänä, mutta Bain vakuuttaa omistajan olevan edelleen sitoutunut seuraan.

”Emme voi toimia, kuten olemme toimineet viime vuosina. Hän on kuitenkin ehdottomasti ja kategorisesti valmis sijoittamaan seuraan edelleen” Bain päättää.Mihin