Advertisement

Mikäli Evertonista soitettaisiin, Allardyce vastaisi puhelimeen

Sam Allardyce erosi viime kauden päätteeksi Crystal Palacen managerin tehtävästä. Lempinimellä Big Sam tunnettu manageri ilmoitti tuolloin, että hänen on aika jäädä eläkkeelle. Omien sanojensa mukaan hän ei nauttinut enää paineista, joita jalkapallomanageri joutuu kohtaamaan Valioliigassa tänä päivänä. Big Samin tilalle palkattu hollantilainen Frank de Boer ei viihtynyt seurassa kovinkaan pitkään, ennen kuin hänet erotettiin tehtävistään huonojen tulosten perusteella.

Everton irtisanoi viime viikolla niin ikään hollantilaisen managerinsa Ronald Koemanin. Koemanin paikalle on ehdolla toinen toistaan mielenkiintoisempia nimiä. Väliaikaisena managerina seurassa toimii oma kasvatti David Unshworth. Varsinainen manageri on toistaiseksi vielä valitsematta, mutta Unshworthin kerrotaan olevan yksi vaihtoehto tehtävään. Muun muassa Burnleyssä loistavaa jälkeä tekevä Sean Dyche on toinen Evertonissa vapaana olevaan managerin tehtävään yhdistetty manageri.

Myös eläkkeelle jäänyt Allardyce on nyt ilmoittanut olevansa avoin mahdollisuudelle valmentaa Evertonin kaltaista seuraa. BeIN Sports tiedusteli Big Samin halukkuutta tehtävään.

”Kuka tietää mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Harkitsisin asiaa, mikäli Evertonista soitettaisiin.” Allardyce kertoo.

”Spekulointi on tällä hetkellä turhaa, sillä David Unsworth istuu managerin pallilla.” englantilainen jatkaa.

Allardyce tuli viime kaudella Crystal Palacen valmentajaksi hieman samankaltaisessa tilanteessa kuin missä Everton on nyt. Tuolloin Crystal Palace lähti kauteen suurin odotuksin, mutta oli valunut mukaan putoamiskamppailuun. Sama tilanne on ollut Evertonissa tällä kaudella. Big Sam pelasti lontoolaisille sarjapaikan täksi kaudeksi ja häntä kiinnostaisi toistaa temppu myös Evertonissa.