Mikel Arteta kertoi syyn hämmennystä aiheuttaneelle vaihdolle – Arsenalin jättihankinta loukkaantui

Arsenalin manageri Mikel Arteta on vahvistanut, että joukkueen keskikenttäpelaaja Thomas Partey loukkaantui sunnuntai-illan valioliigaottelussa Aston Villaa vastaan.

Monet Arsenal-fanit, ja miksei myös muut, saattoivat hieraista silmiään, kun Arteta vaihtoi 50 miljoonan euron kesähankintansa pois kentältä puoliajalla. Arsenalin pakka romahti vaihdon myötä täysin, ja Aston Villa marssi komeaan 0-3 -voittoon.

Parteyn arvoa ei voi liikaa korostaa Arsenalille, ja hänen poissaolonsa kentältä näkyi välittömästi myös tilastoissa. Arsenal vei avausjakson aikana [Parteyn ollessa kentällä] pallonhallinnan 63-37, maalintekoyritykset 5-4 ja laukaukset maalia kohti 1-0. Toisella jaksolla, kun Partey oli pois, Arsenal vei pallonhallinnan enää 55-45, hävisi maalintekoyritykset 8-11 ja laukaukset maalia kohti 1-6.

Arteta ei osannut vielä ottelun jälkeen sanoa, kuinka vakavasta vammasta on kyse, mutta lisätietoa saadaan lähipäivien aikana, kun Partey menee tarkempiin tutkimuksiin.

– Emme tiedä vamman vakavuudesta. Meidän on skannattava hänet huomenna tai ylihuomenna ja katsottava, mitä hän tunsi heti avausjakson jälkeen. Odotetaan ja katsotaan kuinka vakava tämä loukkaantuminen on, Arteta sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

27-vuotias Partey on pelannut tähän mennessä viisi ottelua Tykkimiesten riveissä tehden näkyvän vaikutuksen joukkueen keskikenttään.