Minihuuhkajat kirvelevään tappioon huippuesityksen päätteeksi

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue aloitti oman urakkansa EM-kotikisoissa pirteästi. Vastassa oli Italia, joka lukeutuu Euroopan top-viisi maihin omassa ikäluokassaan. Ottelun ensimmäistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta, Suomi oli ottelussa jopa hallitsevampi osapuoli. Se pystyi luomaan myös huomattavasti enemmän vaarallisia maalintekopaikkoja kuin vastustajansa.

Valitettavasti kuitenkin maalit ovat se, joka ratkaisee ja tässä italialaiset olivat yhden maalin verran parempia. Suomi oli ensimmäisellä puoliajalla luonut tukun uskomattomia maalintekopaikkoja, mutta maalinteossa he eivät onnistuneet. Eetu Vertaisella oli juuri ennen Italian johto-osumaa ollut loistava tupla mahdollisuus maalintekoon. Viimeinen yritys suuntautui kuitenkin maalin sivuverkoon.

Italian maalivahti Alessandro Plizzari antoi pitkän maalipotkun, jonka Gianluca Scamacca jatkoi Niccolo Zaniololle. Zaniolo pääsi karkaamaan kolmen suomalaispuolustajan keskeltä läpiajoon, eikä tilanteesta erehtynyt. Puoliajalle mentiin Italian 0-1 johdossa.

Suomi jatkoi toisella puoliajalla siitä, mihin se ensimmäisellä jäi. Se onnistui jälleen luomaan hyviä maalintekopaikkoja, mutta Plizzari ei ollut ohitettavissa.

Italialle tärkeät avauspisteet Plizzarin hyvien torjuntojen ja toisaalta Suomen tehottoman viimeistelyn ansioista. Tuloksesta huolimatta Minihuuhkajien peli oli erinomaista katsottavaa. Se näytti pystyvänsä pelaamaan huippumaata vastaan täysin tasaisesti ja oli ottelussa jopa se parempi joukkue, vaikkei maalinteossa onnistunutkaan.

Suomen seuraava ottelu pelataan ensi torstaina klo 18.30 Seinäjoella Norjaa vastaan.