Advertisement

MM-finaalista tulossa mielenkiintoinen kohtaaminen Ranskan ja Kroatian välillä

Jalkapallon finalistit on saatu vihdoin selville. Finaalissa kohtaavat Ranska sekä Kroatia. Maat ovat pelillisesti hyvin erityyppisiä joukkueita, joka tuo varmasti finaaliin oman lisämausteensa. Molemmat joukkueet ehdottomasti ansaitsevat paikkansa finaalissa. Finaaliin pääsyyn ei missään nimessä riitä pelkkä tuuri, vaikka molemmilla joukkueilla on sitäkin ollut matkassa, kuten hyvällä joukkueella pitääkin.

Ranska kaatoi välierissä Belgian niukasti 1-0. Ranska osoitti kurinalaisuutensa puolustuspelaamisen suhteen ja sitä samaa kurinalaisuutta se tulee tarvitsemaan myös finaalissa Kroatiaa vastaan. Vastaavasti Ranska oli erittäin vaarallinen vastahyökkäyksissä. Kokonaisuutena Les Bleus on hyvin kompakti ja erittäin vaikeasti voitettavissa oleva joukkue isolla J:llä.

Kroatia on joutunut tahkomaan jatkopeleissä useita jatko-otteluita ja rangaistuspotkukilpailuita. Eilinen välieräottelu meni myös jatko-otteluun, mutta voitto irtosi 2-1 ennen rangaistuspotkuja. Kisojen aikana Kroatia on pelannut laadukasta jalkapalloa ja sillä on joukkueessaan kisojen ehdottomasti paras pelaaja Luka Modricin kautta. Modricin peli tuntuu nousseen täysin uudelle tasolle mikä kovemmaksi panokset menevät. Kroatian kapteeni on ottanut suuren vastuun joukkueesta ja esiintyy kentällä suuren kapteenin elkein.

Ennakkoon finaalista on tulossa hyvin mielenkiintoinen. Pystyykö Ranskan kompakti kokonaisuus pitämään Modricin kurissa? Sunnuntaina 15. heinäkuuta selviää, kuka on maailmanmestari vuosimallia 2018!

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom