Advertisement

MM-kisoista kotiin lähetetty Kalinic siirtyy Atletico Madridiin

AC Milanin kroatialaishyökkääjä Nikola Kalinic siirtyy Atletico Madridin riveihin. Seura ei ole vielä virallisesti julkistanut siirtoa, mutta lehtitietojen mukaan Kalinic on läpäissyt Atleticon lääkärintarkastuksen eilen ja siirron yksityiskohdista on muutenkin päästy sopuun. Atletico maksaa AC Milanille 30-vuotiaasta Kalinicista noin 15 miljoonaa euroa.

Kalinic oli vasta allekirjoittanut AC Milanin kanssa neljän vuoden sopimuksen liityttyään seuraan viime kesänä Fiorentinasta lainasopimuksella, joka sisälsi pakollisen osto-option. AC Milanin hankittua Gonzalo Higuainin Juventuksesta Kalinic oli kuitenkin jäämässä vähäiselle peliajalle.

Kesän MM-kisoissa Kalinic herätti kohua heti maan ensimmäisessä ottelussa. Hän kieltäytyi tulemasta vaihdosta kentälle ottelun loppuhetkillä Nigeriaa vastaan vedoten selkävammaansa. Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalic ei katsellut touhua hyvällä, vaan lähetti Kalinicin seuraavana päivänä kotiin kisoista.

Kroatia menestyi kisoissa lopulta erinomaisesti edeten aina finaaliin asti. Finaalissa lopulta Ranska oli vahvempi lukemin 4-2. Kalinicin maajoukkuetoverit valmentaja Dalic mukaan lukien vetosivat siihen, että Kalinicillekin täytyy antaa turnauksen hopeamitali. Kalinic kuitenkin kieltäytyi kunniasta, koska ei pelannut mitään osaa Kroatian menestyksessä.

Kalinic pelasi kaikissa kilpailuissa AC Milanin paidassa viime kaudella yhteensä 42 ottelua. Maalinteossa hän onnistui kuitenkin vain kuudesti, mitä ei keskushyökkääjälle voi pitää millään muotoa hyvänä suorituksena. Seuran kannattajat lienevätkin tyytyväisiä, että kroatialaisesta saatiin nyhdettyä viime kauden tasoon nähden noinkin kova siirtosumma.