Advertisement

Modric kiittää Harry Redknappia nousustaan huipulle

Real Madridin kroatialainen keskikenttäpelaaja Luka Modric voitti eilen illalla arvostetun Ballon d’Orin, lopettaen Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon pitkän valtakauden. Edellisen kerran palkinto meni tuon kaksikon ulkopuolelle vuonna 2007, kun AC Milanin brassitaituri Kaká valittiin parhaaksi.

Modric on opittu tuntemaan keskikentän pohjan nerokkaana ja pallovarmana pelin rytmittäjänä, joka tekee virheitä vain hyvin harvoin. Aiemmin urallaan nuorena pelaajana Kroatiassa hän pelasi kuitenkin huomattavasti hyökkäävämmässä roolissa.

33-vuotias Modric uskoo, että siirtyminen kentällä hieman alemmas on ollut avainasemassa hänen nousussaan maailman huipulle. Modric kiittää tästä muutoksesta Harry Redknappia, jonka alaisuudessa hän pelasi ensimmäiset kautensa ulkomailla Tottenham Hotspurissa 2008-2012 ennen siirtoaan Real Madridiin.

“Pelipaikan vaihtaminen auttoi minua paljon urallani. Tapasin ennen pelata paljon hyökkäävämässä roolissa”, Modric totesi London Evening Standardin mukaan. “Kun pudottautudin kentällä alemmas, pystyin lukemaan peliä paremmin ja todella näyttämään luovuuteni. Harry Redknapp oli tuon muutoksen takana.”

Modric oli yksi ennakkosuosikeista Ballon d’Orin voittajaksi johdatettuaan Kroatian kesän MM-kisojen finaaliin ja tullen samalla valituksi kisojen parhaaksi pelaajaksi. Hän voitti kalenterivuoden aikana myös Mestarien liigan Real Madridin kanssa jo kolmatta kertaa putkeen. Silti Modricin voitto tuli jopa pienenä yllätyksenä, niin vahva on Messin ja Ronaldon ote kaikista suurimmista henkilökohtaisista palkinnoista ollut viimeisen vuosikymmenen ajan.