Advertisement

Mohamed Salahin nimi pyörii siirtohuhuissa – nämä neljä pelaajaa voisivat täyttää Salahin saappaat

Egyptin maajoukkuelegenda Mohamed Aboutrika aiheutti melkoisen some-kohun maanantaina väittämällä, että hänen ystävänsä, Liverpoolin tähtihyökkääjä Mohamed Salah ei ole tyytyväinen nykyisessä seurajoukkueessaan.

Egyptin jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen kolmanneksi paras maalintekijä väitti Salahin olevan vihainen, koska hän ei saanut toimia joukkueensa kapteenina vastikään pelatussa Mestarien liigan ottelussa Midtjyllandia vastaan. Aboutrikan mukaan Valioliigan maalipörssin kärkinimi ei ole myöskään onnellinen Liverpoolissa, mutta tarkempia perusteluja hän ei väitteelleen kertonut.

Jos nämä väitteet pitävät paikkansa, on Liverpoolin syytä miettiä Salahin myymistä. Joukkueen ykköstähden hintalappu tulisi olemaan reippaasti päälle 100 miljoonaa, jolla saisi egyptiläiselle pätevän korvaajan.

Listasimmekin alle neljä pelaajaa, jotka voisivat täyttää Salahin saappaat, mikäli egyptiläinen lähitulevaisuudessa Anfieldilta lähtee. Listalta löytyy jo entuudestaan Jurgen Kloppin kiikarissa olleita pelaajia, sekä yksi seurassa jo tätä nykyä pelaava superlupaus.

Kylian Mbappe

22-vuotias Mbappe on ehdottomasti Liverpoolin ykköstargetti, mikäli Salah vaihtaa maisemaa. Mbappe sopisi Liverpoolin pelityyliin kuin nenä päähän, ja hän on yksi harvoista pelaajista, joka voisi parantaa Liverpoolin hyökkäyspelaamista entisestään.

Mbappen sopimus PSG:n kanssa ulottuu kesään 2022 eikä hän viimeisimpien tietojen mukaan ole allekirjoittamassa uutta jatkosopimusta. Monaco-kasvatin lähtö pariisilaisseurasta onkin jopa todennäköinen ensi kesänä, ellei jatkosopimusneuvotteluissa tapahdu muutosta. Mbappe on kuitenkin tällä hetkellä siirtomarkkina-arvoltaan maailman kallein jalkapalloilija, joten kovinkaan monella seuralla ei ole varaa häntä hankkia. Liverpoolilla voisi olla, jos ja kun Salahista saisi mehevän siirtokorvauksen.

Jadon Sancho

Manchester Unitediin kesällä vahvasti huhuttu Sancho jäi ainakin vielä täksi kaudeksi Borussia Dortmundiin, jossa hän on noussut viime vuosien aikana yhdeksi maailman parhaista jalkapalloilijoista. Manchester Cityn kasvatti on kuitenkin halukas palaamaan Valioliigaan lähitulevaisuudessa. Sancho sopisi hyvin Liverpoolin pelityyliin, joten siirtoa Anfieldille ei voi sulkea pois.

Ousmane Dembele

23-vuotias Dembele on jo aiemmin yhdistetty siirtohuhuissa Liverpooliin. Klopp näkee Dembelen potentiaalin olevan valtava, jonka vuoksi siirtoikkuna toisensa jälkeen hän on ollut ranskalaispelaajan perässä – ainakin siirtohuhujen mukaan. Dembele on tuulennopea sekä taitava pelaaja, joka pystyy viimeistelemään molemmilla jaloillaan. Dembelen suurimpana heikkoutena voidaan pitää hänen loukkaantumisherkkyyttään.

Harvey Elliott

Vasta 17-vuotias Elliott on epätodennäköinen, muttei täysin pois suljettu vaihtoehto. Englannin suurimpana tulevaisuuden lupauksena pidetty Elliott pelaa tämän kauden lainalla sarjaporrasta alempana Blackburnissa, jossa hän saa säännöllisesti peliaikaa miesten tasolla.

Tätä timanttia tullaan ajamaan ensi kaudella sisään Liverpoolin edustusjoukkueeseen, mutta kuinka isolla vastuulla, sen aika näyttää.