Moise Kean joutui kokemaan pelaajan pahimman painajaisen – ”Tein sen vain kuluttaakseni aikaa”

Kuva: TT, Phil Noble

Evertonin ja Manchester Unitedin kohtaamisessa nähtiin kohtalaisen hämmentävä tilanne, kun Evertonin väliaikaismanageri Duncan Ferguson otti Moise Keanin pois kentältä 89. minuutilla. Hämmentävän tilanteesta teki se, että italialaisnuorukainen oli vaihdettu kentälle vain vajaa parikymmentä minuuttia aikaisemmin. Kean lähtikin vaihtokomennuksensa jälkeen suoraan pukuhuonetta kohti, tekemättä elettäkään Fergusonin suuntaan.

Ferguson selitteli ratkaisuaan pelin jälkeen medialle yksinkertaisilla syillä:

”En tehnyt vaihtoa Moisen esityksen takia.”

”Minun piti vain tehdä vaihto, jotta aikaa kuluisi. Penkillä oli yksinkertaisesti niin paljon hyökkääjiä ja siksi päätin vaihtaa hänet. Ei mitään henkilökohtaista Moisea kohtaan.”

Vaikkakin Evertonin penkillä olikin tunkua hyökkääjistä ja syy voisi hyvinkin pitää paikkaansa, ei tämä ratkaisu kunnioittanut italialaista yhtään. Näin ollen seuran ja Fergusonin tulee varmasti käydä keskustelu tapahtuneesta, jotta Kean voi tuntea olonsa arvostetuksi seurassa.

Hämmentävä tapahtuma ei kuitenkaan ollut ainut pelaajaa nöyryyttävä vaihtokomennus tällä kaudella Valioliigajoukkueiden osalta ja varsinkin Jose Mourinhon kontolta löytyy muutamakin hiukan kyseenalainen ratkaisu aikaisemmilta managerivuosiltaan.

Tämän kauden Mestareiden Liiga -ottelussa Olympiacosia vastaan, Mourinho vaihtoi 0-2 tappioasemassa ollessaan Eric Dierin pois jo 29. peliminuutin kohdalla. Mourinho perusteli ratkaisuaan sillä, että halusi hyökkäävämmän vaihtoehdon keskikentälle tappioaseman ansiosta. Ottelu kääntyi lopulta Tottenhamin 4-2 voittoon.

Kuitenkaan ennen puoliaikaa tapahtuvat tai Keanin tapauksen tyyliset vaihtokomennukset ilman loukkaantumista ovat aina osittain pelaajaa halventavia, oli syy kuinka yksinkertainen tahansa.