Monterreyn taistelu ei riittänyt – Roberto Firmino johdatti Liverpoolin seurajoukkueiden MM-finaaliin!

Kuva: TT, Kai Pfaffenbach

Liverpool eteni seurajoukkueiden MM-turnauksen finaaliin kukistettuaan keskiviikko-iltana meksikolaisseura Monterreyn maalein 2-1.

Selkeänä suosikkina otteluun lähtenyt Liverpool aloitti ottelun räväkästi ja siirtyi johtoon jo 12. peliminuutilla Nabi Keitan maalilla. Mohamed Salah antoi Keitalle oivallisen syötön, joka tuikkasi puolittaisesta läpiajosta pallon etukulmasta sisään.

Liverpoolin johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Rogelio Funes tasoitti pelin oltuaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Liverpool-vahti Alisson torjui Jesus Gallardon kovan laukauksen eteensä, ja Funes tuikkasi riparista pallon ohi brassivahdin.

Kahden nopean maalin jälkeen ketsuppipullot sulkeutuivat. Ottelu oli kaikin puolin hyvin tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa, mutta lisämaaleja saatiin odotella aina ottelun lisäajalle asti.

Jatkoaika häämötti jo muutaman minuutin päässä, kunnes Liverpoolin brassihyökkääjä Roberto Firmino päätti, että ylitöihin ei tänään ryhdytä. Trent Alexander-Arnold antoi taidokkaan syötön maalin eteen Firminolle, joka sujautti pallon maaliin Monterrey-vahti Marcelo Baroveron käden kautta.

Monterreyn sai vielä viimeisen parin minuutin aikana kaksi paikkaa tasoitukseen, mutta Liverpool piti pintansa.

Liverpool kohtaa lauantaina pelattavassa loppuottelussa brasilialaisen Flamengon. Merseysidelaisseura on tuolloin mahdollisuus tehdä seurahistoriaa, sillä se ei ole vielä koskaan aiemmin voittanut seurajoukkueiden maailmanmestaruutta.