Advertisement

Moratan kisapaikka vaarasssa – ”Hänen on parannettava virettään”

Chelseassa pelaavan Alvaro Moratan paikka Espanjan maajoukkueessa ensi kesän MM-kisoissa ei ole kiveen hakattu. Espanjan valmentajan Julen Lopeteguin mukaan Moratan on näytettävä se pelaaja, joka hän sisimmässään on. Moratan viime aikainen vire on ollut heikko, mutta mikäli siihen tulee muutos, on mahdollisuudet päästä kisakoneeseen olemassa. Lopetegui ei valinnut Morataa mukaan harjoitusotteluihin Saksaa ja Argentiinaa vastaan.

”Tietenkin Moratalla on paljon mahdollisuuksia päästä MM-kisoihin ja hän tietää sen”, Lopetegui kertoi El Partizado de COPE:lle maanantaina.

”Hänen on näytettävä seuraavien kuukausien hänen sisällä oleva pelaajansa.”

Morata on tehnyt kauden aikana Chelseassa 39 ottelussa 13 maalia. Viime aikoina on ollut pitkä kuiva jakso. Pitkä maaliton jakso päättyi sunnuntaina Leicesteriä vastaan pelatussa FA Cupin ottelussa. Morata iski tuolloin joukkueensa avausosuman. Edellisen kerran hän oli maalannut tapaninpäivänä, joten kuiva kausi oli venynyt jo 13 ottelun mittaiseksi.

Mikäli Morata saa maalistaan piristysruiskeen ja maalihanat aukeavat jälleen, kisapaikka on varmasti hyvin lähellä. Parhaimmillaan Morata on erinomainen ja tehokas maalintekijä, joka vahvuudet ovat etenkin päällä pelaamisessa. Espanjan maajoukkueesta puuttuu Moratan tyyppinen maalintekijä, joten maankin kannalta Moratan vireen löytyminen olisi tärkeää.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom