Advertisement

Morgan Schneiderlinin kunto ja luonne tiukassa syynissä

Evertoniin viime vuoden tammikuussa Manchester Unitedista siirtynyt Morgan Schneiderlin on ollut Evertonin tapaan suuri pettymys kuluvalla kaudella. Siirtyessään Southamptonista Manchesteriin, pelaaja oli todella kuumaa valuuttaa siirtomarkkinoilla ja hänestä oli kiinnostunut useampikin joukkue mukaan lukien Arsenal. Ura Unitedissa ei käynnistynyt aivan odotetunlaisesti ja lopulta pelaajalla oli edessä seuranvaihto. Loppukausi 2016 – 2017 Evertonissa meni kelvollisesti, mutta kuluvalla kaudella ongelmat ovat palanneet.

Pelaajan kolme edellistä ottelua ovat menneet hyvin mollivoittoisesti. Schneiderlin loukkaantui Lyonia vastaan pelatussa Eurooppa-liigan ottelussa. Paluuottelussaan loukkaantumisen jälkeen hän otti punaisen kortin. Vastustajana tuossa ottelussa oli jälleen Lyon. Viime ottelussa Crystal Palacea vastaan hän koki ongelmia etuvarpaan kanssa. Ongelmat pakottivat pelaajaan jäämään penkille ottelun puoliajalla.

Schneiderlin on pelannut kaudella muutenkin kohtalaisen heikosti ja on ottanut punaisen kortin myös Manchester Cityä vastaan. Pelaajan luonnetta ja peliesityksiä on kyseenalaistettu laajasti. Pelaaja lensi ulos yhdessä Kevin Mirallasin kanssa aiemmin marraskuussa. Tuolloin seuran väliaikainen manageri David Unsworth kertoi, ettei tilanteessa ollut mitään suurempaa ongelmaa. Tapauksesta jäi kuitenkin tumma pilvi taivaalle.


Everton kohtaa Valioliigan Supersunnuntaissa ensi viikonloppuna pelaajan entisen seuran Southamptonin. Tuossa ottelussa ranskalaisella on mahdollisuus todistaa häneen kohdistuva kritiikki vääräksi. Seura tarvitsee häneltä suurta tasonnostoa aivan kuten myös muilta joukkueen pelaajilta. Pelaajan pitää luonnollisesti ottaa hieman vastuuta omasta heikosta vireestään, mutta asiaa ei ole helpottanut Evertonin kaoottiselta vaikuttava tilanne. Hyvä ottelu entistä seuraa vastaan olisi kuitenkin pitkään toivottu askel eteenpäin ja kohti valoisampaa tulevaisuutta.