Advertisement

Mourinho ei pysty lepuuttamaan Lukakua

Kun useat muut sarjat viettävät talvitaukoa, Valioliigassa pelataan otteluita entistä kiivaampaan tahtiin. Esimerkiksi Manchester United pelaa seuraavien seitsemän päivän aikana kolme ottelua.

Kukaan Unitedin kenttäpelaajista ei ole toistaiseksi pelannut niin paljon kuin keskushyökkääjä Romelu Lukaku. Hän on pelannut kaikki Unitedin 20 ottelua Valioliigassa alusta loppuun. Lepoa ei tunnu olevan näköpiirissä välittömässä tulevaisuudessakaan. Unitedin manageri José Mourinhon mukaan Lukaku tarvitsisi lepoa, mutta hän ei pysty sitä belgialaiselle suomaan.

”Hän on väsynyt. Fyysisesti hän on hirviö, mutta ei kuitenkaan mikään kone ja hän alkaa tuntea sen”, Mourinho sanoi BBC Sportin mukaan. ”Se mies on ollut fantastinen pelaaja minulle. Mutta ei, en pysty lepuuttamaan häntä.”

Lukaku aloitti kauden hyvin tehokkaasti tekemällä 11 maalia ensimmäisissä kymmenessä ottelussaan, mutta tahti on sittemmin hyytynyt selkeästi. Joulukuun kuudessa Valioliiga-ottelussa hän osui vain kahdesti. Sen sijaan sekä Manchester Cityä että Burnleya vastaan hän teki omalla rangaistusalueella virheitä, jotka johtivat suoraan vastustajan maaliin.

”Onko se vaikutusta pelaajasta, joka tarvii hieman lepoa, vai vain vaikutusta hetken sattumista?”, Mourinho pohti. ”Viimeksi sanoin, että hän on pelannut 19 ottelua Valioliigassa. Nyt totean, että hän on pelannut 20 ottelua Valioliigassa, kaikissa 90 minuuttia. Se on hyökkääjälle ja oikeastaan mille tahansa pelaajalle uskomatonta. Mutta jos olet keskuspuolustaja tai keskikentän pohjapelaaja, voit kontrolloida energiaasi sijoittumisella, pystyt taistelemaan vastaan ja selviytymään.”

Unitedin toinen keskushyökkääjä, Zlatan Ibrahimovic, oli viime ottelussa tapaninpäivänä ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa Valioliigassa tällä kaudella. Hän oli kentällä kuitenkin vain 45 minuuttia ja tuli tauolla vaihtoon. Ibrahimovic ei selvästi ole Mourinhon mielestä vielä riittävässä pelikunnossa ottaakseen hieman taakkaa pois Lukakun harteilta.