Mourinho ei sulata kaksinaismoralismia koskien managerien huonoa käytöstä otteluiden aikana – ”Minua rankaistiin siitä aina”

Jose Mourinho avautui Leicester-ottelun alla Valioliigan kurinpitotoimien kaksinaismoralismista, kun puhutaan managerien käytöksestä teknisellä alueella otteluiden aikana. Tottenham-luotsin uskoo, että monet managerit selviävät huonosta käytöksestä sivurajalla kuin koira veräjästä samalla kuin hän itse käyttäytyy esimerkillisesti otteluiden aikana. Portugalilainen tiedostaa kuitenkin käyttäytyneen itsekin huonosti menneisyydessä.

Mourinholle on langetettu monia toimitsijakieltoja aikaisemmin otteluiden aikaisesta käytöksestä. Hän sai esimerkiksi pannan potkittuaan juomapullotelinettä Manchester Unitedin peräsimessä olleessaan. Mourinho kritisoikin Liverpool-manageri Jürgen Kloppin toimintaa joukkueiden keskiviikkoisen yhteenoton tiimellyksessä.

Myös Pep Guardiola kajosi suutuspäissään tiistain ottelussa neljännen erotuomarin näyttöön Anthony Taylorin näytettyä ottelun lisäajan pituudeksi neljää minuuttia. Guardiolaa ei kuitenkaan rangaistu kyseisestä toiminnasta. Mourinho purki tuntojaan seuraavanlaisesti.

”Olin monen vuoden ajan hyvä esimerkki huonosta käytöksestä sivurajalla ja minua rankaistiin siitä aina.”

”Tällä hetkellä koen rehellisesti olevani – ja uskon, että tuomarit tuntevat samoin – loistava esimerkki hyvästä käytöksestä sivurajan tuntumassa.”

”Näen kuitenkin muiden tekevän uskomattomia asioita. Jotkut tekevät asioita, joita en ikinä itse tekisi ja siitä ei tule mitään jälkiseuraamuksia. Voin puhua tästä asiasta, koska elän sitä läpi jatkuvasti. Olen päivittäin vaihtopenkillä valmentamassa.”

Mourinholta kysyttiin, miksi muut pääsevät pälkähästä, johon portugalilainen vastasi:

”Luultavasti, koska emme puhu siitä tarpeeksi.”

Tottenham pelaa tällä hetkellä 14. ottelukierroksen kamppailua Leicesteriä vastaan. Vierasjoukkue Leicester johtaa ottelua 0-2, kun toinen puoliaika on käynnissä.