Mourinho kritisoi ex-seuraansa – ”He lakkaavat olemasta iso seura, jos…”

Kuva: TT, Andy Rowland

Chelsea kaatui sunnuntai-iltana saappaat jalassa Valioliigan huippukamppailussa Liverpoolia vastaan. Pool nakutti avausjaksolla pari maalia ja pääsi lähtemään turvallisen tuntuisessa johtoasemassa toiselle puoliajalle, mutta nuori ja nälkäinen lontoolaisnippu laittoi Jurgen Kloppin miehistön lopulta lujille.

Chelsea hallitsi suvereenisti toista puoliaikaa ja N’Golo Kanten kavennusmaali 71. peliminuutilla herätti kotiyleisön toiveet sarjapisteistä. Lopun kovasta paineesta huolimatta Pool kesti ja nappasi vierasvoiton 2-1 -lukemin.

Chelsean pelaajat eivät näyttäneet tappiosta huolimatta erityisen pettyneiltä pelin jälkeen, kun he kiittivät kotiyleisöä. Syy lienee siinä, että joukkue esiintyi mallikkaasti ja pisti Euroopan tämän hetken kuumimman seurajoukkueen ajoittain helisemään. Tämä asia kiinnitti Chelsean ex-manageri Jose Mourinhon huomion, joka ei pitänyt näkemästään.

”Toivon, että he eivät totu siihen [tappioihin] – se on tärkeä asia”, Mourinho kertoi Sky Sportsille.

”Kun aloitat tappioiden hyväksymisen vain siksi, että joukkueesi pelaa hyvin, pelaajat antavat kaikkensa ja ovat sitoutuneita, niin luulen, että kun totut siihen, isot seurat lakkaavat olemasta isoja seuroja.”

Kuuden ottelukierroksen jälkeen Chelsea on sarjataulukossa sijalla 11 ja on jo kymmenen pistettä sarjakärki Liverpoolia perässä.