Advertisement

Mourinho kutsuttu oikeuden eteen Madridiin

Manchester Unitedin portugalilainen manageri Jose Mourinho on kutsuttu oikeuden eteen Madridiin marraskuussa. Mourinhoa epäillään veropetoksesta ajalta, jolloin hän valmensi Real Madridia La Ligassa. Oikeuden kuuleminen on vain 48 tuntia ennen Manchester Unitedin tärkeää vieraspeliä Chelseaa vastaan Valioliigassa.

Kesäkuussa Mourinhoa vastaan nostettiin syyte 2,9 miljoonan punnan veropetoksesta. Summa ei sisällä Mourinhon Real Madridista nostamaa palkkaa, vaan kuvausoikeuksista saatuja tuloja.

Kesäkuussa Mourinho julkaisi lausunnon, jossa hän kertoi maksaneensa 23 miljoonaa puntaa veroja Espanjan valtiolle. Lausunnossa hän kertoi myös, ettei häneen ole oltu missään yhteydessä Espanjan veroviranomaisten eikä syyttäjän taholta.

”Jose Mourinho ei ole saanut minkäänlaista tiedoksiantoa, joka koskisi tämän päivän uutisointia” Mourinhon lausunnossa sanottiin kesäkuussa.

”Tähän päivään mennessä Espanjan veroviranomaiset eikä syyttäjä ole olleet yhteydessä Mourinhoon eikä häneen neuvonantajiinsa, jotka ovat palkattu tutkimaan tapausta.”

”Jose Mourinho, joka asui Espanjassa kesäkuusta 2010 toukokuuhun 2013, maksoi yli 26 miljoonaa euroa veroja veroprosentin ollessa keskimäärin 41 prosenttia. Hän on hyväksynyt Espanjan veroviranomaisten vuonna 2015 tekemän sääntelyehdotuksen koskien vuosia 2011 sekä 2012. Hän hyväksyi ehdotetun maksusuunnitelman, joka tuli voimaan vuonna 2013”

Espanjalainen tuomari on kutsunut Mourinhon nyt oikeuden eteen vastaamaan syytteitä koskeviin kysymyksiin. Käsittely on määritelty pidettäväksi marraskuun 3. päivä, eli vain kaksi päivää ennen Stamford Bridgellä pelattavaa ottelua Chelseaa vastaan. Ajankohta on Mourinhon kannalta erittäin haasteellinen, sillä joukkue on tällä hetkellä sarjan kakkospaikalla maalieron turvin ja ottelu puolustavia mestareita vastaan on Manchester Unitedille yksi kauden tärkeimmistä yksittäisistä otteluista.

Lähde: The Goal

Artikkelia korjattu, tekstissä esiintyneen virheen johdosta. Jose Mourinho toimii Manchester Unitedin managerina Manchester Cityn sijaan.