Advertisement

Mourinho: Lukakua ei voi lepuuttaa ennen Zlatanin paluuta

Manchester Unitedin manageri Jose Mourinho kertoi, ettei hänellä ole mahdollisuutta lepuuttaa tähtihyökkääjänsä Romelu Lukakua tällä hetkellä. Kesällä Evertonista 75 miljoonalla punnalla hankittu Lukaku on ollut todella kovassa vireessä alkukaudesta. Kaikki kilpailut huomioiden belgialainen on tehnyt yhdeksässä ottelussa jo 10 maalia, joista kuusi on syntynyt Valioliigassa.

”Ilman Zlatania, emme voi lepuuttaa numero yhdeksikköämme” -Jose Mourinho

Mourinhon mielestä vasta toisen tähtihyökkääjänsä Zlatan Ibrahimovicin paluun jälkeen Lukakulle voidaan antaa mahdollisuus huilata. Zlatan kärsii toistaiseksi polvivammasta ja on arvioiden mukaan palaamassa pelikentille aikaisintaan joulukuussa.

Lukakun rasitteena ovat Manchester Unitedin vaativan otteluohjelman lisäksi myös Belgian maajoukkuepelit. Lukaku kuuluu myös Belgian kantaviin voimiin hyökkäyspäässä.

”Ilman Zlatania emme voi kierrättää Lukakua varsinkaan kun Marcus Rashford pelaa myös muilla pelipaikoilla. Joten ilman Zlatania emme voi lepuuttaa numero yhdeksikköämme samalla tavalla, kun voimme muilla pelipaikoilla.” Mourinho kertoi Crystal Palace ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

Tämä tarkoittaa sitä, että Lukaku nähtäneen myös avauskokoonpanossa lauantain ottelussa Old Traffordilla. Lauantain ottelun jälkeen joukkueet lähtevät maajoukkuetauolle ja Lukaku on mukana Roberto Martinezin valitsemassa ryhmässä Bosnia ja Hertsegovinaa ja Kyprosta vastaan. Mourinho ei kuitenkaan aio pyytää myöskään Martinezilta Lukakun lepuuttamista vaikka Belgia onkin jo varmistanut paikkansa kesän mm-kisoihin.

”Belgia on Roberto Martinezin vastuulla ja on hänen päätös peluuttaako vai lepuuttaako hän Lukakua” Mourinho kommentoi.

”En voi henkilökohtaisesti sanoa tee niin tai näin. Se on täysin Martinezin päätös” hän jatkoi.

Mourinho on aiemminkin ottanut epäsuorasti kantaa pelaajiensa pelimääriin maajoukkueessa. Joku voisi tulkita Mourinhon kommentit tälläkin kertaa sellaisiksi, että portugalilainen toivoisi Lukakun saavan vähemmän vastuuta maajoukkuepeleissä.