Advertisement

Mourinho myönsi “Special One” -nimityksen olevan vanhentunut – tekaisi itselleen uuden lempinimen

Portugalilaisvalmentaja José Mourinho on tunnettu lisänimellä “Special One” (suom. erityinen) siitä asti, kun hän itse tituleerasi itseään näin tultuaan ensi kerran Chelseaan vuonna 2004. Marraskuusta 2019 lähtien hän on luotsannut Tottenhamia.

Kulttimanagerin mukaan nyt on kuitenkin uudelleenbrändäyksen aika, siitä huolimatta, että tällä hetkellä toista tilaa sarjassa pitävällä Spursilla on mennyt lujaa viime aikoina.

“The Experienced One (suom. Kokenut). Olen todella kokenut”, Mourinho vastasi, kun häneltä kysyttiin, millä nimellä hän kutsuisi itseään nyt. “Lähes kaikki, mitä minulle jalkapallossa nykyään tapahtuu, on deja vu, jotain mikä on tapahtunut minulle aiemminkin”, Mourinho selittää.


Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että nyt uuden nimen eteen on löytynyt myös tarvittava the-partikkeli. Special One -nimityksessä sitä ei alun perin ollut, johtuen kenties valmentajan tuolloin vielä vähemmän sukkelasta englannin kielen taidosta. Katso jutun lopusta hupaisa video, jossa Special One -nimitystä käytettiin ensi kerran!

“On töitä, joissa tarvitaan poikkeuksellista fyysistä kuntoa, kuten jalkapalloilija. 40-vuotiaalla ei ole samaa potentiaalia kuin 20- tai 30-vuotiaalla, paitsi jos olet Zlatan“, Mourinho vitsaili. “Valmentaessa tarvitset ainoastaan aivoja, kokemuksen ja tietotaidon yhdistelmää, joka tekee sinusta paremman.”

Tottenham kohtaa seuraavan Valioliiga-kierroksen huippumatsissa Manchester Cityn lauantai-iltana kello 19.30.