Advertisement

Mourinho paljasti pitävänsä Mikel Artetasta – ei kuitenkaan toivo mitään hyvää Arsenalille

Sunnuntai-iltana nähdään kenties 35. Valioliigakierroksen kovin kamppailu, kun Pohjois-Lontoon derby pärähtää käyntiin klo 18.30 Tottenham Hotspur Stadiumilla. Vuosien varrella kiihkeitä tunteita nostattanut derby pelataan vallitsevan tilanteen takia erikoisissa olosuhteissa, mutta merkitys ei kuitenkaan ole muuttunut mihinkään. Molemmat haluavat voittaa hinnalla millä hyvänsä.

Psykologinen sodankäynti onkin tuttuun tapaan käynnissä mediassa ja nyt oli Jose Mourinhon vuoro sanoa sanottavansa paikallisvastustaja Arsenalin managerista. Mourinho kertoi arvostavansa Mikel Artetaa, mutta ei silti voi toivoa mitään hyvää Arsenalille loppukauden aikana.

”Tapasin Mikelin, kun hän oli vasta nuori poika Barcelonassa. Olin siellä Mr Van Gaalin kanssa ja Mikel silloin todella todella nuori poika. Kun tunnet kyseisen pojan nykyään, tuntuu, että aika lentäisi. Kuitenkin katselet heitä aina sillä tavalla kuin he olisivat vieläkin niitä nuoria mukavia poikia.”

“Kun hänestä tuli Pepin apulaisvalmentaja, aloin kutsua häntä aina tavatessamme ”Misteriksi” Mikelin sijaan. Pidän hänestä todella paljon ja toivon, että kaikki menee hyvin hänen uransa aikana. Mutta tällä hetkellä hän on paikallisvastustajan riveissä, seurassa, joka taistelee meidän kanssamme samoista asioista eli europaikoista. Sen takia en kykene toivomaan hänelle mitään hyvää tällä hetkellä.”

“Odotamme kaikki epätoivoisesti kauden loppumista: lomaa, valmistautumista, harjoituskautta ja uuden kauden alkua. Kuitenkin todellisuus tällä hetkellä on se, että meidän täytyy taistella pisteistä, mikä tarkoittaa europelipaikkoja ja erityistä paikallisottelua Arsenalin ja Tottenhamin välillä.”

Tottenham sai pettyä edelliskierroksella, kun joukkue nyhjäsi 0-0 tasapelin sarjan hännillä majailevan Bournemouthin kanssa. Ero samoista sijoista kamppailevien seurojen välillä on vain yksi piste ja Mourinholla on todellinen näytön paikka sunnuntaina. Tottenhamin täytyy voittaa hinnalla millä hyvänsä.