Advertisement

Mourinho teki Mestarien liigassa tylyn ratkaisun, joka kannatti – ”Ensimmäinen asia, jonka tein pukukopissa oli anteeksipyyntö”

Kuva: TT, Eddie Keogh

Tottenham oli hätää kärsimässä ensimmäisen puolituntisen tiistain Mestarien liigan kotiottelussa Olympiakosia vastaan. Kreikkalaisvieraat olivat siirtyneet ottelussa jo kahden maalin karkumatkalle, kunnes Tottenhamin manageri Jose Mourinho reagoi.

Mourinho vaihtoi keskikenttäpelaaja Eric Dierin kentältä pois vain 29. minuutin jälkeen ja lähetti kentälle hyökkäävämmän pelaajan – Christian Eriksenin.

Pelaajavaihto kannatti, sillä Spurs jyräsi lopulta komeaan 4-2 -voittoon. Tottenhamin maaleista vastasivat Harry Kane kahdesti ja Dele Alli sekä Serge Aurier kertaalleen.

On itsestäänselvää, että Dierin itseluottamus ei ainakaan noussut, kun hänet vaihdettiin kentältä pois jo ottelun avauspuoliajalla. Mourinho kuitenkin kertoi ottelun jälkeen, että vaihto tehtiin täysin taktisin perustein, ei Dierin peliesitysten perusteella. Hän kertoi myös pyytäneensä anteeksi keskikenttäpelaajalta.

”Ensimmäinen asia, jonka tein pukukopissa, oli anteeksipyyntö Eric Dierilta. Se ei ole koskaan helppoa pelaajalle, mutta ei myöskään valmennushenkilökunnalle”, Mourinho kertoi BT Sportille.

”Tein sen joukkueen vuoksi. Tarvitsimme erilaista ratkaisua. Olimme häviöllä 2-0 ja he sulkivat tilan todella hyvin, joten tarvitsimme toisen miehen Dele Allin rinnalle päästäksemme taskuihin. Tein ratkaisun Dierin ja Harry Winksin välillä, se oli kova päätös.

”He ymmärtävät, Eric ymmärtää, mutta todellisuus on se, ettei se ole koskaan helppo päätös. Selvyyden vuoksi sanon, että se koski joukkuetta, ei yksittäisiä pelaajia. Ajattelin aluksi vaihtaa pois yhden topparin ja asettaa Ericin puolustukseen.”

Tottenham varmisti voitollaan paikkansa Mestarien liigan jatkopeleihin. Lohkon päätösottelussa se kohtaa lohkovoittonsa jo varmistaneen Bayern Munchenin.

Betssonin Black Friday -tarjous! Lunasta 500% ensitalletusbonus!