Advertisement

Mourinho vaatii enemmän Tottenhamin ennätyshankinnalta – ”Meillä ei ollut keskikenttää ensimmäisellä puoliajalla”

Jose Mourinhon Tottenham päätyi pettymykseen Burnleyn vieraana Turf Moorilla, kun joukkueet jakoivat pisteet 1-1 lukemin. Piste oli Tottenhamin ensimmäinen kolmeen edelliseen otteluun, mutta varsinkin ensimmäisen puoliajan esitys oli järkyttävää katseltavaa. Mourinho ei säästellytkään lehdistötilaisuudessa, vaan nosti yhden nimen esille negatiivisessa valossa: Spursin kesän ennätyshankinta Tanguy Ndombelen.

”Meillä ei ollut keskikenttää ensimmäisellä puoliajalla.”

”En tietenkään puhu Skippistä (Oliver). Hän on 19-vuotias poika, joka on pelannut pari tuntia edellisten päivien aikana. En kritisoi häntä ollenkaan.”

”Mutta en aio paeta faktaa, että Ndombelella on ollut tarpeeksi aikaa nostaa omia esityksiä korkeammalle tasolle.”

”Tiedän, että Valioliiga on vaikea sarja ja monilla saattaa mennä reilusti aikaa sopeutuakseen. Mutta hänen potentiaalin pelaajan tulisi antaa joukkueelle enemmän kuin hän on tähän mennessä kyennyt. Varsinkin, kun Lucas ja Lo Celso esiintyvät niin hyvin, odotin häneltä paljon enemmän ensimmäisellä puoliajalla.”

”Monet fantastiset pelaajat kohtaavat vaikeuksia ensimmäisellä kaudella uudessa maassa erinäisien syitten takia. On paljon sen kaltaisia esimerkkejä. Hän on kuitenkin erinomainen talentti. Hänen täytyy kuitenkin ymmärtää, että hänen täytyy parantaa rutkasti ja etten voi antaa hänelle jatkuvasti mahdollisuuksia näyttää, koska joukkueen onnistuminen on kaikista tärkeintä.”

Mourinho reagoikin surkeaan ensimmäiseen puoliaikaan vaihtamalla Ndombelen ja Skippin pois. Tilalle tulleet Lucas Moura ja Giovani Lo Celso saivat positiivisen muutoksen aikaiseksi ja Mourinho oli tyytyväinen kaksikon esitykseen. Ndombele siirtyi kesällä Lyonista Tottenhamiin 54 miljoonalla punnalla, joka on seuran siirtoennätys.

Jatkuvat loukkaantumishuolet ovat vaivanneet ranskalaiskeskikenttäpelaajaa debyyttikaudellaan Englannissa, joka saattaa olla osasyynä vaisujen esitysten taustalla. The Special Onen kommentit ovat kuitenkin huolestuttavia ja Ndombelen pitää saada itsensä kerättyä pikaisella aikataululla, jotta visiitti Valioliigassa ei jää täysin tyngäksi.