Advertisement

Mourinho: ”Wenger ansaitsee kunnioituksen saavutuksistaan Arsenalissa”

Arsenal ilmoitti eilen, että 22 vuotta seuran managerina työskennellyt Arsène Wenger astuu sivuun tehtävästään kuluvan kauden päätteeksi. Wenger ja Manchester Unitedin nykyinen manageri José Mourinho ovat olleet tukkanuottasilla siitä asti, kun portugalilainen saapui vuonna 2004 Chelsean manageriksi. Mourinhon mukaan kaksikon välillä ei ole kuitenkaan pahoja tunteita.

”Jos hän on onnellinen, minä olen onnellinen. Jos hän on surullinen, minä olen surullinen. Toivon aina parasta vastustajilleni. Toivon aina parasta”, Mourinho kommentoi.

”Siinä on minun pointtini. Jos Wenger on iloinen päätöksestään, jonka hän teki ja katsoo eteenpäin seuraavaan jaksoon urallaan ja elämässään, olen todella onnellinen hänen puolestaan. Jos hän on surullinen, minä olen surullinen.”


”Olen varma, että me seurana – erityisesti siksi, koska Wenger ja Arsenal olivat monia, monia vuosia suurimpia vihollisia Sir Alex Fergusonin aikakaudella – osoitamme Wengerille kunnioitusta, jonka hän ansaitsee”, Mourinho sanoo.

Mourinho on ottanut lukuisia kertoja yhteen Wengerin kanssa kentän laidalla, kun heidän valmentamansa joukkueet ovat kohdanneet Valioliigassa sekä otteluiden jälkeen lehdistötilaisuuksissa. Mourinho on kutsunut Wengeriä muun muassa ”epäonnistumisten mestariksi”.

Mourinho kuitenkin sanoo, että hänellä suuri kunnioitus Wengerin saavutuksia kohtaan ja toivoo, että ranskalaismanagerin ura jalkapallon parissa ei ole ohi. Kun portugalilaiselta kysytään, katuuko hän lukuisia yhteenottojaan Wengerin kanssa, vastaus on selkeä.

”Kyse ei ole katumisesta. Kysymys on tyypillinen henkilöltä, joka ei ole ollut kentän laidalla. Et ole tietenkään manageri tai pelaaja”, Mourinho kertoo.

”Et tiedä tapaa, jolla kunnioitamme toisiamme jopa hetkinä, kun näyttää siltä, että asia ei ole niin.”

”Pelaajat saavat punaisia kortteja aggressiivisesta käytöksestä toisiaan kohtaan tai pahoista sanoista uransa aikana ja managereilla on kyse samasta asiasta – lopussa mahdollisesti ne, jotka kunnioittavat toisiaan enemmän ovat niitä, joilla on ongelmia”, Mourinho sanoo.

Mourinhon mukaan kyse on voimasta voimaa vastaan, laadusta laatua vastaan ja kyvykkyydestä kyvykkyyttä vastaan. Portugalilainen sanoo, että lopussa kyse on kuitenkin samaa työtä tekevistä ihmisistä, jotka kunnioittavat toisiaan ja toistensa uria.

”Kyse ei ole katumisesta. Asioita tapahtuu. Millä on väliä minulle, on tapa, jolla kunnioitan henkilöä, ammattimaisuutta ja uraa”, Mourinho kertoo.

Mourinho sanoo, että joskus muisti on lyhyt, mutta erityisesti todellisilla jalkapalloihmisillä – pelaajilla ja managereilla – ei ole lyhyttä muistia.

”Tiedän, mikä merkitys on voittaa kolme Valioliigamestaruutta, seitsemän FA Cupia, eikä ainoastaan niitä. Mitä hän teki Japanissa ja Ranskassa, mitä hän antoi Arsenalille, jopa aikana ilman Valioliigan mestaruuksia, kaikki muutokset seurassa stadionilta stadionille – me tiedämme, mitä hän teki”, Mourinho muistuttaa.

”Joten toistan, jos hän on onnellinen päätöksestään, olen todella onnellinen ja toivon, että hän ei jää eläkkeelle jalkapallosta”, Mourinho toteaa.