Advertisement

Mourinholla vakuuttavat tilastot debyyttiotteluissaan Valioliigassa

Kuva: TT, Frank Augstein

Jose Mourinho aloitti pestinsä Tottenhamin peräsimessä voitokkaasti. West Hamin vieraana kairattu 2-3 voitto siunaantui Heung-min Sonin, Lucas Mouran sekä Harry Kanen maalien avulla. Hammers nousi kirillään maalin päähän Michail Antonion ja Angelo Ogbonnan loppuhetkien maaleilla, mutta pisteet matkasivat Pohjois-Lontooseen.

Ottelu oli kuitenkin erinomaisesti Spursin hallussa ensimmäiset 70 minuuttia ja voitto oli täysin ansaittu. Myös Spursin peli-ilme oli aktiivisempi alkukauteen verrattuna. Mourinho totesi pelin jälkeen, että voitto oli tärkeä Tottenhamin joukkuehengen kannalta, kun 11 kuukauden voitoton vieraspeliputki saatiin päätökseen.

Mourinholla on debyyttivoiton ansiosta mielenkiintoinen tilastofakta hallussaan, koska The Special One on voittanut jokaisessa manageridebyytissään Valioliigakentillä. Ensimmäinen Valioliigadebyytti managerina tapahtui 2004 vuoden elokuussa, kun Mourinho kohtasi Chelsean peräsimessä Manchester Unitedin Stamford Bridgellä. Chelsea voitti ottelun 1-0 Eidur Gudjohsenin maalilla.

Toinen ”debyytti” nähtiin 11 vuotta myöhemmin jälleen kerran Chelsean kanssa, kun Josen joukot ottivat 2-0 kotivoiton Hull Cityn kustannuksella. Viimeisin debyyttivoitto ennen Tottenham-pestiä nähtiin vuonna 2016, kun Mourinho haki Manchester Unitedin kanssa pisteet 1-3 lukemin Bournemouthin vieraana. Manun maalintekijöinä ottelussa oli Juan Mata, Wayne Rooney ja Zlatan Ibrahimovic.

Tämän päiväinen voitto toi siis Mourinholle saldoksi 4/4 eli portugalilainen saa uudet ryhmänsä hyvään vireeseen ensimmäisiin otteluihinsa. Kuitenkin tässä tapauksessa kausi on vielä pitkä, joten mitään johtopäätöksiä Tottenhamin kurssin kääntämisestä ei voi vielä vetää. Kuitenkin alku näytti lupaavalta!