Advertisement

Mourinhon mielestä raha on syy siihen miksei United pärjää paikallisvastustajalleen

Manchester Unitedin managerin Jose Mourinhon mukaan hänen joukkueellaan on vaikea pysyä Manchester Cityn ja PSG:n kaltaisten joukkueiden vauhdissa, sillä se ei pysty vastaamaan näiden joukkueiden taloudelliseen voimaan. PSG hankki riveihinsä kesällä Neymarin 198 miljoonalla punnalla ja Kylian Mbappen 166 miljoonalla punnalla. Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on tuonut seuraan peräti 16 pelaajaa saavuttuaan seuran manageriksi toissa kaudella.

Mourinhon väitteet tekee mielenkiintoiseksi se, että Mourinho on itse käyttänyt yli 300 miljoonaa uusiin pelaajiin otettuaan Unitedin valmennusvastuun toissakesänä. Tuo summa ei Mourinhon mielestä ole kuitenkaan riittävä, mikäli seura haluaa voittaa mestaruuden.

”On hyvin vaikeaa kilpailla näiden joukkueiden kanssa, mutta silti mahdollista”, Mourinho kertoi Southampton-ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

”Mikäli sinulla ei ole käytössäsi loputtomia varoja tullaksesi parhaaksi, on olemassa vain yksi tapa. Tuo tapa on kärsivällisyys ja aika.”

”Ensi kaudeksi tulemme saamaan kaksi tai kolme uutta pelaajaa, mutta samalla menetämme kaksi tai kolme pelaajaa. Emme tule siis vahvistumaan dramaattisesti.”

”Kun Jürgen Klopp saapui Liverpooliin hän luotti kykyihinsä hyvänä valmentajana, jollainen hän myös on. Nyt kuitenkin luulen hänenkin ymmärtävän, ettei se yksin riitä voittamaan mestaruuksia.”

Toki Mourinhon sanoissa piilee osatotuus. Erot huippumanagerien välillä ovat pieniä ja tuolloin raha voi nousta ratkaisevaksi tekijäksi. Hyvän ja huippumanagerin ero on kuitenkin myös yhtä selvä. Rahaa voi käyttää kuinka paljon tahansa, mutta mikäli ei osaa käyttää rahojaan oikein ja ostaa oikeanlaisia pelaajia, on aivan sama paljon rahaa uusiin pelaajiin käyttää.