Mourinhon vaihtoruletti ei riittänyt Eurooppa-liigassa – Arsenalille ja Leicesterille odotetut voitot

Eurooppa-liigan pelit jatkuivat torstai-iltana 24 ottelulla. Valioliiga-joukkueista mukana kilpailun lohkovaiheessa ovat Arsenal, Leicester ja Tottenham.

Alkuillan pelissä Leicesterin Jamie Vardy jatkoi kovaa virettään tälläämällä pilkun sisään reilun vartin pelin jälkeen. Johto Kreikan pääsarjassa pelaavaa AEKia vastaan kasvoi 39. minuutilla, ja Ketut voittivat lopulta 1-2.

Tottenham puolestaan muni pelinsä ennakkoon selkeästi heikommaksi tiedettyä Royla Antwerpia vastaan. Antwerp johtaa Belgian pääsarjaa kymmenen kierroksen jälkeen, mutta silti siitä odotettiin Spursille suupalaa, vaan toisin kävi. Jose Mourinho ei löytänyt troppia kotijoukkueen aktiivista hyökkäyspeliä vastaan, vaan Lior Refaelovin kaunis maali jäi pelin ainoaksi. Edes harvinainen ”quadruple-vaihto”, jossa kentälle tulivat toisen puoliskon alkajaisiksi Hojbjerg, Lamela, Lucas ja Son, ei auttanut, kuten ei myöskään Kanen ottaminen sisään reilua kymmentä minuuttia myöhemmin.

Arsenal hoiti oman leiviskänsä tyylipuhtaasti Irlannin pääsarjan kärkikahinoissa operoivaa Dundalkia vastaan. Heittopussiksi tiedetty vastustaja ei saanut mitään aikaan, kun Tykkimiehet latoi kolme maalia vain viiden peliminuutin sisällä.

Myös Glen Kamaran edustama Rangers otti voiton, samoin Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen. Huuhkajien luottovahti otti jälleen komeat torjunnat pysäyttämällä muun muassa pilkun ja sitä seuranneen reboundin.

Arsenal ja Leicester jatkavat lohkojensa kärjissä, kun taas Tottenham joutui putoamaan kakkossijalle. Tottenham pelaa seuraavan ottelunsa Ludogoretsia, Leicester Bragaa ja Arsenal Moldea vastaan.