Advertisement

Moyes haluaa West Hamin pelaavan kuin Chelsea tai Tottenham

David Moyesin saapuessa West Ham Unitedin manageriksi 7. marraskuuta joukkue oli Valioliigassa sijalla 18. Kauden ensimmäisistä yhdestätoista Valioliiga-ottelusta saldona oli kaksi voittoa ja kolme tasapeliä. Moyesin nimittämisen jälkeen vire on parantunut, mutta vain hieman. Moyesin ensimmäiset 11 ottelua ovat tuoneet kolme voittoa ja neljä tasapeliä. West Ham on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 15, mutta vain kaksi pistettä edellä viimeistä putoajan paikkaa.

Moyes uskoo kuitenkin keksineensä ratkaisun, jonka avulla West Ham pystyy kauden päätyttyä välttämään putoamisen. BBC:n haastattelussa hän totesi, että tahtoo West Hamin pelaavan samanlaista jalkapalloa kuin paikallisvastustajat Chelsea tai Tottenham.

”Minulla on idea päässäni, miltä haluan sen näyttävän. Haluan meidän menevän noita joukkueita [Chelsea ja Tottenham] vastaan ja sanovan ’me pelaamme teitä vastaan ja katsomme pystymmekö voittamaan teidät'”, Moyes selitti.

Moyes ei kuitenkaan elättele toiveita siitä, että millä tahansa pelaajaryhmällä pystyisi toteuttamaan samanlaista pelityyliä. Hän tietää, että kokoonpanoa on vahvistettava sitä päämäärää varten.

”Tällä hetkellä meillä ei vain ole samaa laatua pelaajistossamme kuin heillä, mutta sama koskee luultavasti jokaista joukkuetta kuuden tai seitsemän parhaan ulkopuolella Valioliigassa.”

Hankintoja saattaa olla tiedossa jo tammikuun aikana. Samaan aikaan Moyes kuitenkin tähtää jo hieman pidemmälle kuin pelkästään tämän kauden loppuun.

”Haluaisimme vahvistaa joukkuetta jos pystymme mutta samaan aikaan haluan hankkia oikeanlaisia pelaajia. Haluan yrittää auttaa West Hamia valmistautumaan nykyhetkeen mutta myös katsoa vähän kauemmas tulevaisuuteen. Kun alkaa tehdä niin, se ei ole yhtä helppoa kuin vain todeta ’hankitaan joku tänään’, koska tarvitsemme häntä myös huomenna.”