Advertisement

Moyes kritisoi Manchester Unitedin siirtopolitiikkaa – ”Hankkivatko he pelaajia markkinointisyistä?”

Kuva: TT, Matt West

Manchester United oli yksi Euroopan pelätyimmistä ja vaikeimmin voitettavista joukkueista vielä tämän vuosikymmenen alussa, mutta managerilegenda Sir Alex Fergusonin jäädessä eläkkeelle kauden 2012-13 päätteeksi, on seuran suunta mennyt rajusti alaspäin.

United ei ole voittanut kertaakaan valioliigamestaruutta Fergusonin lähdön jälkeen, ja se on jäänyt peräti kolme kertaa ulos Mestarien liigasta.

David Moyes, Louis van Gaal sekä Jose Mourinho käyttivät pelaajahankintoihin rahaa yhteensä peräti 700 miljoonaa puntaa, mutta odotettua menestystä ei tullut. Viime vuosien suurimpana saavutuksena voidaan pitää kauden 2016-17 Eurooppa-Liigan voittoa.

Fergusonin kesällä 2013 korvannut Moyes, jonka manageripesti manchesterilaisseurassa jäi vain kymmenen kuukauden mittaiseksi, kritisoi seuran siirtopolitiikkaa, eikä ole varma siitä, onko seuralla edes mitään visiota pelaajasiirroissa.

”Jo jonkin aikaa on ollut vaikea tietää, mihin suuntaan United on mennyt”, Moyes sanoi Mirrorille.

”En ole aivan varma siitä, ovatko he hankkineet pelaajia markkinointisyistä, missä he ovat fantastisia, vai ovatko he hankkineet heitä kentälle?

”Manchester Unitedilla oli loistavat arvot ja taso. Unitedin arvoihin ei aina kuulunut kalleimpien pelaajien hankinnat, vaan he toivat poikia sisään akatemiasta ja nappasivat parhaat nuoret pelaajat.

”En koskaan ajatellut heidän olevan seura, jolle rahan käyttäminen oli kaikki kaikessa, mutta tarvittaessa he pystyivät käyttämään sitä.”

Manchester Unitedin tämän kesän siirrot ovat muistuttaneet Fergusonin aikaa, sillä manchesterilaisseura on hankkinut kaksi nuorta (21v) tulevaisuuden lupausta – Daniel Jamesin sekä Aaron Wan-Bissakan.

Ilmaisvetoviikot Betssonilla. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja 50 ilmaiskierrosta joka viikko!