Advertisement

Moyes paljasti West Hamin positiivisen kehityskäyrän salaisuuden – ”Koronatauon aikana sain mahdollisuuden olla lähempänä pelaajia ja kasvattaa joukkuehenkeä”

Harvat joukkueet ovat nostaneet peliesitystensä tasoa niin paljon kuin West Ham viime kauden koronatauon jälkeen. Putoamistaistelussa ennen taukoa ollut joukkue nosti itsensä vakuuttavasti kuiville loppukauden otteluiden aikana ja joukkueen vire on kantanut erinomaisesti myös kuluvan kauden alkupuoliskolle.

West Hamin ohjelma ensimmäisten kahdeksan kierroksen aikana on ollut yksi sarjan haastavimmista, ainakin paperilla. Joukkue on jo kohdannut Liverpoolin, Man Cityn, Tottenhamin, Leicesterin, Arsenalin sekä Wolverhamptonin, mihin nähden David Moyesin ryhmän pistesaldo on karttunut yllättävän hyvin.

Myös peliesitykset ovat parantuneet huomattavasti edelliskauden alkupuoliskosta, jolloin West Ham oli välillä jopa täysin heittopussina puolustuksen vuotaessa radikaalisti. Pelaajien itseluottamus on selvästi noussut, mikä näkyy peliesityksissä.

Moyes kävi Sky Sportsin haastattelussa lävitse, minkä takia joukkue on ottanut melkein yhtä paljon pisteitä edellisten 17 ottelun aikana verrattuna edelliskauden 29 ensimmäiseen otteluun. Moyesin mukaan koronatauko käytettiin hyödyksi levon ja henkisten asioiden läpikäyntiin, mikä näkyy itseluottamuksessa ja otteissa pelikentällä.

”Mielestäni olemme parantaneet koronatauon jälkeen paljon. Voisin kutsua taukoa jopa pitkäksi harjoituskaudeksi. Kun saimme pelaajat takaisin, aloitimme toki perusasioista, mutta sain mahdollisuuden olla lähempänä pelaajia ja kasvattaa joukkuehenkeä, joka mielestäni tarvitsi parannusta.”

”Pelaajat ovat tehneet erinomaista työtä. Olimme kovan paineen alla viime kaudella putoamisuhan takia ja kun palasimme takaisin, keskittyminen oli huippuluokkaa: kuinka voimme voittaa otteluita, kuinka saamme seuraavasta pelistä tarvittavat pisteet?”

 “Siitä lähtien olemme kasvaneet valtavasti. Olemme tehneet todella paljon maaleja ja mielestäni olemme aloittaneet tämä kauden hyvin. Meillä oli järkyttävät puolustustilastot viime kaudella ja teimme paljon töitä saadaksemme puolustuksemme paremmaksi. Olemme suoriutuneet puolustuksen osalta nykyisin hieman paremmin.”

West Hamin otteluohjelma helpottaa pikkuhiljaa ja seuraavana haasteena edessä on vain yhden pisteen kuluvalla kaudella kerännyt Sheffield United. Ottelu pelataan Bramall Lanella ja pallo pyörähtää peliin klo 16:00 Suomen aikaa.