Advertisement

Moyes varoittaa Pickfordia siirtymästä penkille

Sunderlandin manageri David Moyes on varoittanut Jordan Pickfordia siirtymästä Valioliiga-joukkueiden kakkosmaalivahdiksi, koska tuo vaihto saattaisi jarruttaa vakavasti hänen kehitystään.

23-vuotias maalivahti Pickford on ollut harvoja valopilkkuja Sunderlandin pettymysten kaudessa, joka tulee päättymään putoamiseen pois Valioliigasta ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Sky Sportsin mukaan monet Valioliigan joukkueet ovat jo osoittaneet kiinnostuksensa Pickfordia kohtaan, mutta putoamisesta huolimatta seurassa jatkavan Moyesin mukaan Sunderlandia ei voida pakottaa myymään.

”Tällä hetkellä en rehellisesti sanottuna tiedä”, Moyes vastasi kysymykseen Pickfordin tulevaisuudesta. ”Se on tietenkin seuran päätettävissä. Jos Jordan siirtyisi muualle eikä olisi enää ykkösmaalivahti se tietenkin haittaisi hänen kehitystään. Hänen torjunnoillaan tekemä vaikutus joukkueeseemme näkyy todella. Hän on ollut loistava ensimmäisestä päivästä lähtien.”

Pickfordin hyvät otteet toivat lokakuussa ensimmäisen kutsun Englannin miesten maajoukkueeseenkin. Hän oli talvella kaksi kuukautta sivussa polvivamman vuoksi, mutta pelasi silti muuten tarpeeksi hyvin päästäkseen pelaajayhdistyksen Vuoden nuoren pelaajan ehdokaslistalle.

Hän alle kirjoitti viime vuoden tammikuussa Sunderlandin kanssa uuden sopimuksen, joka sitoo hänet seuraan aina kesään 2020 asti. Pickfordista kiinnostuneiden joukkueiden täytyisi siis luultavimmin raottaa kukkaroaan tuntuvasti saadakseen miehen pois Sunderlandista.

Pickford on ollut Sunderlandin kannattaja lapsesta lähtien, ja Moyesin mukaan se voi olla ratkaiseva asia heidän kannaltaan, etenkin jos vaihtoehtona on penkillä istuminen jossain muualla.

”Jos minä olisin Jordan haluaisin pelata säännöllisesti enkä siirtyä muualle penkille. Mutta edelleen, Sunderlandilla on hänen allekirjoituksensa eikä hän voi siirtyä muualle ellemme päätä päästää häntä.”