Advertisement

Moyesin ja Bilicin työpaikat vaarassa

Vaikka pelaajat vievätkin kevään ja kesän siirtomarkkina-aiheisissa keskusteluissa valtaosan huomiosta, myös valmentajia vaihtuu ja heidän lähdöistään spekuloidaan jatkuvasti. Sky Sportsin mukaan Englannissa kaksi miestä, jotka eivät välttämättä ole nykyisissä pesteissään enää ensi kaudella, ovat Sunderlandin David Moyes ja West Hamin Slaven Bilic.

David Moyes palkattiin Sunderlandin manageriksi neljävuotisella sopimuksella vasta viime kesänä, mutta jo nyt lähtö saattaa olla lähellä. Viime lauantaina Sunderland hävisi kotonaan Bournemouthille ja samalla varmistui joukkueen putoaminen sarjatasoa alemmas mestaruussarjaan. Sunderland ei ole pelannut tuolla sarjatasolla sitten kauden 2006-07, jolloin he nousivat sarjan voittajina Valioliigaan.

Sunderlandin johtokunta ja David Moyes tapasivat viikonloppuna keskustellakseen Moyesin jatkosta Sunderlandin peräsimessä. Putoamisen myötä seurassa on tiedossa suuri uudelleenrakennusprojekti, jonka myötä on edelleen epäselvää, haluaako kumpikaan osapuoli jatkaa yhteistyötä. Valioliigassa valmentamiseen tottuneelle Moyesille kyseessä on uran ensimmäinen putoaminen.

West Hamin ja Slaven Bilicin kausi ei ole sujunut edellisen malliin. Kuva: Alloverpress.fi

West Ham Unitedin viime kausi, ensimmäinen Slaven Bilicin valmennuksessa, oli monella tapaa seuran historian menestyksekkäin Valioliigan aikakaudella. Uudet ennätykset syntyivät niin pisteissä (62) kuin tehdyissä maaleissakin (65) ja joukkueen maaliero oli ensimmäistä kertaa Valioliigan aikana positiivinen. Loppusijoitus seitsemäntenä toi jopa paikan Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Kuluva kausi lähti kuitenkin alusta asti heikommin käyntiin. Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella joukkue vielä kaatoi slovenialaisen Domzalen, mutta pudotuspelikierroksella romanialainen Astra Giurgiu yllätti West Hamin ja paineli lohkovaiheeseen. Joukkueen otteet ovat muutenkin olleet ailahtelevaisia, tähtipelaaja Dimitri Payet kiukutteli itsensä tammikuussa ulos seurasta ja kesän hankinnat eivät ole täysin pystyneet vastaamaan odotuksiin. Tällä hetkellä joukkue on Valioliigassa sijalla 15 eikä vielä matemaattisesti täysin turvassa putoamiselta.

Bilicillä on vielä vuosi jäljellä sopimusta West Hamin kanssa, mutta johtoporras on kesällä silti tärkeän päätöksen edessä. Oliko tämä kausi vain surkeiden sattumusten summa, vai osoitus tulevaisuudesta Bilicin kanssa?