Advertisement

Myös Manchester City haluaa Tielemansin

Raportoimme aiemmin Evertonin olevan kiinnostunut hankkimaan Anderlechtin belgialaisen teinisensaation Youri Tielemansin. Nyt he ovat saamassa varteenotettavan kilpailijan, sillä Sky Sportsin tietojen mukaan myös Manchester City on liittynyt alati kasvavaan Tielemansista kiinnostuneiden seurojen joukkoon.

Manchester City on jäämässä tällä kaudella ilman pokaalia, mikä olisi ensimmäinen kerta Pep Guardiolan valmentamalle joukkueelle. City lähtee kesällä korjaamaan tätä vahinkoa ennenkuulumattoman hurjalla, jopa 250 miljoonan punnan siirtokassalla.

Tuon kokoisesta potista riittää jaettavaksi Youri Tielemansin lisäksi moneen muuhunkin hankintaan. Manchester Cityn laitapuolustajaosaston parhaat pelivuodet alkavat olla takana ja seuran huhutaan olevan kiinnostunut Monacossa läpimurron tällä kaudella tehneestä Benjamin Mendystä, Southamptonin Ryan Bertrandista ja Tottenhamin Kyle Walkerista. Niin ikään Tottenhamissa pelaavaa Dele Allia on yhdistetty laajalti Cityyn, mutta Guardiola on toistuvasti kiistänyt olevansa miehen hankinnasta kiinnostunut. Arsenalin hyökkäyssankari Alexis Sánchez sen sijaan löytyy toivelistalta, mutta Arsene Wenger on sanonut, ettei Arsenal aio myydä miestä kesällä.

Youri Tielemans debytoi Anderlechtin edustusjoukkueessa vuonna 2013 vain 16-vuotiaana ja on siitä lähtien säväyttänyt seuraajiaan ja rikkonut monenlaisia ennätyksiä. Hän on nuorin belgialainen ja kaiken kaikkiaan kolmanneksi nuorin Mestarien liigassa pelannut pelaaja. Hänet on valittu kahdesti Belgian vuoden nuoreksi pelaajaksi. Tielemansin 20. syntymäpäivä on vielä reilun viikon päässä, mutta nuorukainen on esiintynyt Anderlechtin edustusjoukkueessa eri kilpailuissa jo 180 kertaa. Debyyttinsä Belgian miesten maajoukkueessa hän teki viime marraskuussa.