Advertisement

Myrskyn silmään joutunut Michael Oliver nimitettiin FA Cupin finaalin erotuomariksi

Michael Oliver on nimitetty erotuomariksi FA Cupin finaaliin. Finaali pelataan Wembleyllä lauantaina 19. toukokuuta.

Avustavina tuomareina ottelussa toimivat Lee Betts ja Ian Hussin, neljäntenä tuomarina toimii Lee Mason. Neil Swarbrick saa kunnian toimia ensimmäistä kertaa historian aikana FA Cupin finaalin videotuomarina.

Oliver on tuominnut viime vuosien aikana useita Cup-finaaleja Englannissa, mutta tällä kertaa valinta tuli pienenä yllätyksenä. Oliver nimittäin joutui aiemmin tässä kuussa myrskyn silmään Real Madridin ja Juventuksen välisen kamppailun jälkeen.

Oliver tuomitsi ottelun lisäajalla kyseenalaisen rangaistuspotkun Real Madridille, jonka myötä madridilaisjoukkue eteni otteluparista jatkoon.

Juventuksen maalivahti Gianluigi Buffon kritisoi tuon ottelun jälkeen Oliveria voimakkain sanoin.

“Tällä tuomarilla ei ole sydäntä, hänellä on sydämen sijaan roskapussi. Pitää olla havaintokykyä ymmärtää joidenkin hetkien tärkeys, ja jos tämä havaintokyky pelin tapahtumiin puuttuu, ei ansaitse olla kentällä. Tässä tapauksessa hänen pitäisi olla katsomossa vaimon ja ystäviensä kanssa syömässä ranskalaisia ja juomassa Coca-Colaa ja katsomassa peliä. Tuollaista ei voi tehdä, Buffon jyrisi.

Chelsea pelasi myös viime kaudella FA Cupin finaalissa, mutta kärsi tuolloin 2-1 -tappion paikallisvastustaja Arsenalille.

Manchester United puolestaan voitti kaksi vuotta sitten FA Cupin finaalissa Crystal Palacen jatkoajan jälkeen ja pyrkii palaamaan jälleen kilpailun mestariksi.