Advertisement

Nähtiinkö kauden naurettavin sukellus taiturilta Chelsea–ManU-pelissä?

Manchester Unitedin ilta jalkapallopyhätössä Wembleyllä ei ollut eilen onnistunein mahdollinen. Chelsea voitti FA Cupin välierän kypsän esityksen jälkeen numeroin 3-1. Sinisistä tuli ensimmäinen joukkue sitten tammikuun, joka kaataa kovassa kunnossa olevan ManUn.

Bruno Fernandes sai loppuminuuteilla pilkun, josta hän tälläsi 3-1-maalin. Koko myönnetyssä pilkussa oli hieman hyvittelyn makua, eikä se muutenkaan ollut enää muuta kuin kosmetiikkaa: ainakin 25-vuotias portugalilaispelaaja sai jatkoa huimaan henkilökohtaiseen tuloskuntoonsa. Hän on tehnyt nyt yhdeksän maalia 18 esiintymisessä punaisissa.

Tällä kertaa Fernandes ei kuitenkaan päässyt otsikoihin rankkarimaalillaan vaan puolen tunnin kieppeillä sattuneeseen kaatumiseen, joka näyttää siltä, että kovin paljon kontaktia siihen ei vaadittu. Toki Mateo Kovačić näyttää osuvan hänen nilkkaansa tilanteen alussa. Kenties Fernandesilta vain meni tasapaino, hän yritti juosta ja sitten kaatui. Kieltämättä se kuitenkin näyttää hieman ”loikalta”.

Tilanteen some-reaktiot ovat mielenkiintoisia. Jotkut eivät tunnu näkevän lainkaan kontaktia Kovačićin ja Brunon välillä. Osan mielestä se ei vain ole tarpeeksi suuri, toisten mielestä kaatuminen ei vain näytä luonnolliselta tullessaan niin myöhään.

Ehkä tätä tilannetta ei voi katsoa ilman peilaamista Fernandesin aikaisempaan ”kaatuiluun”. Häntä on syytetty filmaamisesta aiemminkin, muun muassa aikaisemmin tässä kuussa Aston Villaa vastaan, joissa kommenttien mukaan hän ansaitsi pilkun sukelluksella. Toki maailman sivu jalkapallossa on kalasteltu tuomioita vastustajalle. Usein vain tuntuu käyvän niin, että yhdestä pelaajasta tulee erityinen silmätikku niiden suhteen – tuskin kuitenkaan ilman omien toimien vaikutusta.

Myös niin ikään portugalilainen José Mourinho oli käärmeissään tilanteesta, kun hänet tavoitettiin kommentoimaan. ”Fernandes tulee maasta, jonka tunnen hyvin. Se toinen oli minun silmiini uskomaton. Jos VARilla voisi simuloida, pelaajia voisi paljastaa ja antaa keltaisen kortin tällaisesta”, hän sanoi.

Katso tilanne itse (twiitti) ja tee omat päätelmäsi.

Muun muassa tällaisia olivat some-kansan kommentit pelin jälkeen.

”Se on heillä verissä. Huijarit FC”, kommentoi @aamernt.

”Olemme siinä pisteessä, että nyt vain odotan, koska joku oikeasti satuttaa häntä. Poika joka huusi sutta saatana”, kommentoi @AidenArchive viitaten lastensatuun. (Toim. huom. eipä mielipiteestä huolimatta toivota kenenkään loukkaantumista!)

”Vihaan tätä jätkää jo nyt, hän on hyvä pelaaja, mutta tämä tulee varmasti vaikuttamaan hänen uraansa”, mietti @Andy2515212336.

”En ole koskaan nähnyt kenenkään sukeltavan niin paljon kuin Bruno Fernandes. Ei ihme, että hän saa niin paljon pilkkuja”, tuumi @jayfl03.

”Brunon Fernandes ei edes tiedä, pitäisikö juosta vai sukeltaa. Tämä menee naurettavaksi. Tehkää jotain @FA @Valioliiga. Mielestäni VARia pitäisi käyttää sukellusten tarkistamiseen”, vetoaa @Tom_Tom23BJ.